NRK Meny
Normal

Her parkerer politiet på handikapp-plassen

– Dette har de ikke lov til, sier Ålesund parkering. – Nødvendig for å fullføre oppdraget, svarer politiet.

Her stjeler politiet handikapp-plassen

Her stjeler politiet handikapp-parkeringsplassen uten å være på utrykning.

Foto: Øyvind Johan Heggstad

400 journalister fra inn- og utland er fredag på konferanse på Rica Parken hotell i Ålesund. I den forbindelse er en politipatrulje på plass for å passe på sikkerheten rundt arrangementet.

Ikke alltid greit

Men politiet har ikke tatt seg tid til å finne seg en vanlig parkeringsplass mens de utfører oppdraget. I stedet har de parkert på handikapp-parkeringen utenfor hotellet.

– Kan politiet bare parkere hvor de vil?

– Dersom de er på utrykning kan de parkere der det er mest hensiktsmessig. Da legger de gjerne en lapp i bilen. Men dersom de ikke er på utrykning så må de følge trafikkreglene som alle andre, sier daglig leder i Ålesund parkering, Yngvild Haaland.

Skal holde trafikkreglene

Oddbjørn Solheim

Stasjonssjef Oddbjørn Solheim sier lista skal være høy for politiet for å parkere på handikapp-plass.

Foto: Inger Johanne Ruset / NRK

Stasjonssjef Oddbjørn Solheim ved Sunnmøre politidistrikt sier at politiet selvsagt skal holde trafikkreglene som andre må forholde seg til. Det er den generelle regelen.

– En politibil, uniformert eller ikke, skal holde trafikkreglene. Men på grunn av oppdragets art så må vi av og til bryte trafikkreglene, sier Solheim.

Han har vært i kontakt med innsatsleder på stedet som seier at da de kom dit i dag, fant de ingen egnet parkeringsplass. Derfor avtalte de med trafikksjefens etat på stedet at de kunne benytte handikapp-plassen.

Beredskapssituasjonen

– Grunnen til at de tok avgjørelsen om å bruke handikapp-plassen, var at de er avhengig av å ha bilen i nærheten for på kunne utføre jobben. Den utvidete beredskapssituasjonen som er i hele Norge nå, gjorde at måtte parkere slik fordi utstyret ligger i bilen, sier Solheim.

Politiet vedgår at de burde ha sørget for å ha en mer egnet parkeringsplass på forhånd. Politibilen blir flyttet så snart det blir et bedre alternativ for parkering av tjenestebilen.