Her kommer Molde: Vi skal til Ullevaal!

YOUNGSTORGET (NRK): Allerede torsdag kveld strømmer Molde-supportere til Oslo. Fra Oslo S og ut i byens gater kan man høre den hissige knitringen av trillekofferthjul mot betong og asfalt. Snart skal de blåkledde bytte ut knitringen med brøl og sang: «Her kommer Molde» og «Vi skal til Ullevaal». Det er klart for den store cupfinalehelgen i Oslo.

Oddvar Talset

Oddvar Talset, markedsdirektør i Molde Fotballklubb, lover folkefest på Youngstorget. Han venter et sted mellom 10.000 og 15.000 besøkende i Lille Molde på Youngstorget i løpet av helga.

Foto: Terje Reite / NRK

Fra det store teltet på Youngstorget strømmer det torsdag kveld bass- og trommelyder. Både teltene og markedsbodene har kommet på plass. Sceneriggen har fått lys, og store blå og hvite ballonger dekorerer det hele. Nå er det lydanlegget som testes.

– Så er vi her igjen. Ja, dette ligner nok mye på det vi har gjort ved tidligere anledninger. Men noe nytt er det, sier Ante Giskeødegård i arrangørselskapet Momentium. De har vært involvert i arrangement i forbindelse med alle cupfinalene med lag fra Møre og Romsdal, siden Aalesund og Molde møtte hverandre i 2009.

Lille Molde

Youngstorget torsdag kveld: Det store konsert-teltet til høyre og markedsbodene danner Molde-gata. Youngstorget er gjort om til Lille Molde.

Foto: Terje Reite / NRK

– Mye blått allerede

Og mens bord bæres på plass, lys justeres, knapper og knotter skrues og spaker på lydpulten skyves opp og ned, kommer også Moldes markedsdirektør til det store teltet. Etter at han kom til Oslo torsdag kveld har han rukket å besøkt både en radiostasjon og en TV-kanal. Det skal merkes at Molde er i Cupfinalen.

Jeg kom til Oslo via Gardermoen. Og det var allerede veldig mye blått å se. Det var også mye romsdalsdialekt i hallen.

Foreløpig er det vel mest lyden av trillekoffertene vi hører?

He-he, ja. Nå skal mfk-tilhengerne sette sitt preg på Oslo. Og det skal bli en folkefest. Det er flotte supportere som skaper god stemning.

Så da er det «Her kommer Molde» og «Vi skal til Ullevaal» det kommer til å gå i?

Ja, nå gjelder det å synge med. Jeg tror mange har lært seg den nye sangen allerede. Og teksten er riktig. Vi skal til Ullevaal og vi skal vinne cupfinalen, sier markedsdirektør Oddvar Talset.

Lille Molde

Innhyllet i blått Molde-lys bæres det bord og benker torsdag kveld.

Foto: Terje Reite / NRK

– Varer hele helgen

Det blir rett og slett en folkefest på Youngstorget i forkant av selve Cupfinalen. Kampen er jo på søndag, men på fredag og lørdag er det på Youngstorget det skjer.

– Det som skjer på Youngstorget er veldig viktig. Det skaper en fest og en ramme som skal vare hele helgen. Det skal være en perfekt oppladning for alle som er her. Her får vi varmet opp gjennom helgen og så topper det seg på søndag.

Fredag 21. november:

Moldegata åpner allerede klokka 15.00 fredag. Og fra klokken 18.00 braker det løs i teltet.

  • 18:00: Teltet åpner for publikum.
  • 18:00 – 01:00 Cupfinalevorspiel med bl.a.: Gaute Grøtte Grav Band, Frank & Tolle Allstars, Fun Fighters og MUGS.
  • 01:00: Festen avsluttes i teltet.

Lørdag 22. november:

Lørdag skjer den virkelig store folkefesten på Youngstorget, med gratis familieshow.

  • 14:00-15:00 Den blå timen: Gratis familieshow for alle med masse artister, cupfinalelåter og allsang.
  • 18:00: Teltet åpner for publikum
  • 19:00: Cupfinaleshow med bl.a.: Di derre, Red Hot, Fun Fighters, MUGS og cupfinalelåter
  • 01:00 Festen avsluttes i teltet
Ante Giskeødegård

Ante Giskeødegård i arrangørselskapet Momentium. Dette selskapet står for den praktiske gjennomføringen av arrangementene på Youngstorget.

Foto: Terje Reite / NRK

– Fordel å komme fra distriktet

Cupfinalehelgen er en av helgene der det virkelig kan være en fordel å komme fra distriktet et stykke borte fra Oslo. Tradisjonen viser at lag som kommer fra Bergen, Ålesund, Molde, Trondheim og Tromsø virkelig klarer å sette Oslo på hodet, mens supporterne til lag som er hjemmehørende på Østlandet ofte holder seg i hjembyen til det braker løs på kampdagen.

– Det blir mye mer fest når lagene kommer fra steder som ligger et stykke unna. Tilreisende lags supportere kommer hit denne helga og lager liv og røre, sier Talset.

NRK Møre og Romsdal sender direkte frå cupfesten på Youngstoget. Molde er i cupfinalen søndag, og laurdag lagar Molde folkefest i Oslo sentrum.

– Folkefest

Molde fotballklubb venter at det kan komme så mange som 15.000 supportere til Youngstorget denne helgen. Moldegata blir et møtepunkt for folk som heier på Molde, og det blir opplevelser i fleng.

– Dette blir en folkefest. Her kan folk møtes og hygge seg. Og det blir voldsomt gode konserter på kveldstid. De som var her i fjor begynte å glede seg igjen til neste gang. Her ønsker vi å skape Lille Molde. Folk skal føle seg hjemme fra første stund, sier Talset.