Her kan du besøke det flytende bedehuset

Denne uka kommer det flytende bedehuset «Elieser 6» til Sunnmøre. I 112 år har denne virksomheten vært å se langs kysten.

Elieser 6

Den Indre Sjømannsmisjons båt «Elieser 6» kan du se langs Norskekysten. Her legger båten til kai i Åfjord i Sør-Trøndelag i juni 2012.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det er Den Indre Sjømannsmisjonen som driver «Elieser 6». Siden 1903 har Den Indre Sjømannsmisjon hatt en tradisjon med sine betelskip langs kysten.

– Det er flere som besøker det flytende bedehuset enn antallet vi samler på et vanlig bedehus, sier han, sier misjonssekretær i Den Indre Sjømannsmisjonen i Møre og Romsdal Ragnar Kåre Hansen.

Mandag 26. januar ankrer skipet opp i Fosnavåg i Herøy, og mot slutten av uka seiler det videre til Ålesund der det skal ligge i tre uker.

Les også: Dette er Norges eneste flytende bedehus

Hjem for fiskere

M/S «Elieser 6» ble bygd i Kiel i Tyskland i 1980 og er senere blitt ombygd og forlenget. «Elieser 6» har nå et fast mannskap på fire, i tillegg til frivillige.

Båten er et tilbud til alle som ønsker det. Om bord i båten er det en møtedel med Eliesersangen, andakt, presentasjon av mannskap og kaffe og vafler.

I Ålesund skal båten fungere som en fiskerheim. Fiskere på mindre båter får da blant annet kjøpe mat, kaffe, aviser, se TV og vaske klær.

– Det er en god del fiskere som kommer om bord og de veldig takknemlig for tilbudet, sier Hansen.

Her får du oversikt over opplegget i Fosnavåg og i Ålesund