NRK Meny

Her kan du besøke det flytende bedehuset

Denne uka kommer det flytende bedehuset «Elieser 6» til Sunnmøre. I 112 år har denne virksomheten vært å se langs kysten.

Elieser 6

Den Indre Sjømannsmisjons båt «Elieser 6» kan du se langs Norskekysten. Her legger båten til kai i Åfjord i Sør-Trøndelag i juni 2012.

Foto: Morten Andersen / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Det er Den Indre Sjømannsmisjonen som driver «Elieser 6». Siden 1903 har Den Indre Sjømannsmisjon hatt en tradisjon med sine betelskip langs kysten.

– Det er flere som besøker det flytende bedehuset enn antallet vi samler på et vanlig bedehus, sier han, sier misjonssekretær i Den Indre Sjømannsmisjonen i Møre og Romsdal Ragnar Kåre Hansen.

Mandag 26. januar ankrer skipet opp i Fosnavåg i Herøy, og mot slutten av uka seiler det videre til Ålesund der det skal ligge i tre uker.

Les også: Dette er Norges eneste flytende bedehus

Hjem for fiskere

M/S «Elieser 6» ble bygd i Kiel i Tyskland i 1980 og er senere blitt ombygd og forlenget. «Elieser 6» har nå et fast mannskap på fire, i tillegg til frivillige.

Båten er et tilbud til alle som ønsker det. Om bord i båten er det en møtedel med Eliesersangen, andakt, presentasjon av mannskap og kaffe og vafler.

I Ålesund skal båten fungere som en fiskerheim. Fiskere på mindre båter får da blant annet kjøpe mat, kaffe, aviser, se TV og vaske klær.

– Det er en god del fiskere som kommer om bord og de veldig takknemlig for tilbudet, sier Hansen.

Her får du oversikt over opplegget i Fosnavåg og i Ålesund

Siste video/lyd

No. dokumentar. Noreg har i dag ein av verdas mest moderne fiskeflåtar som omset for milliardar av kroner kvart år. Men det var ein heilt spesiell båttype som la mykje av grunnlaget - for over hundre år sidan. I Ålesund bysentrum har det siste tida foregått eit heilt unikt byggeprosjekt!
Reiarlaget til reketrålaren Remøy, som ligg i arrest i Murmansk informerer om situasjonen.
Korleis er det å bli eldre i Noreg i dag, og korleis vil det vere dei neste 20 åra? Det var tema på landskonferansen for fylkeskommunale eldreråd.