Fremtiden er her: – Det er den nye læreboken

Stadig flere skoler legger bort de tradisjonelle lærebøkene og satser på digital teknologi. I løpet av neste skoleår skal alle elever i Giske kommune ha fått sitt eget nettbrett.

iPad-skole

FREMTIDEN: Giske barneskole satser på nettbrett i undervisningen.

Foto: Jannicke Farstad/NRK

Når elevene i 5. klasse på Giske skole entrer klasserommet på morgenen, er det ikke lærebøkene de blir bedt om å finne frem. De er nemlig byttet ut med nettbrett.

Dagens oppgave for elevene er å ta bilder av viktige plasser på Giske. De skal de bruke til å lage en bok om lokalsamfunnet. Alt via det nye, elektroniske hjelpemidlet.

Assisterende rådmann i Giske, Sindre Røsvik, forteller at alle barna som går på skole i kommunen skal få en iPad i løpet av få år.

– Det blir den nye læreboken. Det er den nye læreboken. Det er mange skoler i Norge som bare har iPader, og nesten ikke bøker, forteller han.

Se TV-reportasjen om nettbrettbruk i skolen:

Giske kommune tar i bruk Ipad i undervisningen.

Nettbrett er fremtiden i norsk skole

Elevene skriver av det som står på tavlen på nettbrettet, og for hver bokstav de skriver får de lest opp ordlyden for å få bekreftet at det de skrev var riktig.

Bruk av nettbrett i skolen er ikke helt nytt, men stadig flere tar i bruk den lille skjermen i undervisningen.

Rektor ved Giske barneskole, Åshild Støbakk, mener det de holder på med er fremtid i norsk skole.

– Det er kommet i full fart inn i norsk skole. Det er noen kommuner som satser, og resten kommer etter. Det er jeg overbevist om, sier hun.

iPad-skole

GENERASJON NETTBRETT: Læreboken er byttet ut med nettbrett på Giske barneskole.

Foto: Jannicke Farstad/NRK