Henrik (17) er Norges fremste motorsporttalent

Henrik Krogstad (17) fra Langevåg vant lørdag konkurransen «Bilsporttalentet 2015».

Henrik Krogstad ble vinner av ”Bilsporttalentet 2015”

GJEV PRIS: Lørdag fikk 17-åringen den gjeve prisen «årets bilsporttalent». Krogstad kommer fra Ålesundsklubben KNA Nordvest.

Foto: Norges Bilsportforbund

– Jeg rakk ikke å tenke så mye da jeg vant. Alle skulle klemme meg og gratulere, sier Henrik Krogstad til NRK.

Bilsporttalentet er en omfattende og prestisjefylt talentkonkurranse i norsk motorsport. Det er Norges Bilsportforbund som kårer vinneren. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år ble fem finalister plukket ut, og de fem ble testet over to dager i september i flere bilkonkurranser og fysiske tester. De blir også målt på presentasjon for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.

– Det var både gøy og tunge konkurranser og fikk kjørt mange rare biler. Jeg ble veldig glad. Det var en utrolig deilig følelse.

Gratulasjonene har haglet inn til 17-åringen på Facebook, men en stor feiring ble det derimot ikke lørdagskvelden. Krogstad valgte film og en tidlig kveld fremfor en stor fest.

– Jeg var så sliten i går.

Henrik Krogstad

Henrik Krogstad var strålende fornøyd med den nye tittelen.

Foto: Torgeir Krogstad

Rett i hardtrening

Norges Bilsportforbund skriver i en pressemelding at juryen hadde en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang i under årets konkurranse var Henrik Krogstad.

Krogstad har både blitt norgesmester i gokart og skandinavisk mester i formel 7 i asfaltracing. Han har deltatt i konkurranser siden han var sju år gammel. Pappa Torgeir var også strålende fornøyd etter gårsdagen.

– Det ver eldig kjekt! Det var en nervøs far og sønn som satt og ventet i går, sier pappa Torgeir Krogstad til NRK.

Krogstad vant ikke bare heder og ære, men fikk 300.000 kroner i premiepenger og et oppfølgingsprogram fra Norges Bilsportforbund. Når Henrik kommer hjem blir det mer trening og han er klar på hva som er målet i fremtiden.

– Jeg skal begynne å kjøre rallycross når jeg kommer hjem og målet er å få bedre sponsorer og være med i VM i rallycross.

Henrik Krogstad i full fart i formel 7 i asfaltracing

Henrik Krogstad i full fart i formel 7 i asfaltracing. Nå begynner han med rallycross.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson / Racefoto