NRK Meny
Normal

Vil ta opp grensene mellom helseforetakene

Helse- og omsorgsminister Bent Høie kommer mandag til Møre og Romsdal. Grensene mellom helseforetakene er ett av temaene som blir tatt opp.

Helse- og omsorgsminister, Bent Høie

Helse- og omsorgsminister Bent Høie skal i dag besøke Møre og Romsdal.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Under ministerens besøk mener styreleder i Helse Møre og Romsdal, John Harry Kvalshaug, at det er viktig å få en politisk avklaring av hvilket helseforetak pasientene i Nordfjord skal sokne til.

– Avklaringen med foretaksgrensene er et rent politisk spørsmål og vi vil ta opp med Høie de utfordringene det medfører som for helseforetakene at den grensen for så vidt er klar. Men siden spørsmålet opptar politikere lokalt vil vi at det blir foretatt en avklaring i sammenheng med vår utviklingsplan, sier han.

Styrelederen vil at det skal være tydelig hva departementet mener i for fremtiden slik at ikke helseforetaket blir en politisk kasteball. Styrelederen sier at det er et spørsmål som er slitsomt for helseforetaket.

John Harry Kvalshaug

Styreleder John harry Kvalshaug i helse Møre og Romsdal sier at der er viktig å få en avklaring om hvilket helseforetak pasienter i Nordfjord skal tilhøre.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Ja, jeg synes det. Det er et rent politisk spørsmål som departementet skal avgjøre om hvor den enkelte skal få sin behandling, sier styrelederen.

Tomtevalget er mest omstridt

Men det mest omstridte spørsmålet er tomtevalget for det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal. Den avgjørelsen kommer i desember. Det blir en utfordring for Helse Møre og Romsdal, og det er en sak helseministeren ønsker å bli orientert om.

– Det er blitt sagt tydelig at heretter skal alle fakkeltog gå til Stortinget og ikke til helseforetakene, og da forstår jeg godt at helseministeren vil holde seg oppdatert på det helseforetakene foretar seg.

– Tror du han kommer med noe signal om tomtevalg nå?

– Nei, det tror jeg ikke, sier Kvalshaug.