Hopp til innhold
Helse Møre og Romsdal
Foto: Remi Sagen

Helse Møre og Romsdal

Oppsummert

Helse Møre og Romsdal har ansvaret for den offentlege spesialist-helsetenesta i Møre og Romsdal. Hovudoppgåvene er pasientbehandling, utdanning av helsepersonell, forsking og opplæring av pasientar og pårørande.

  • Helseplattformen: Søker flere ansatte

    Onsdag morgen kom det ut seks nye stillingsannonser på Finn.no, hvor Helse Møre og Romsdal spør etter helsesekretærer som vil være med å innføre Helseplattformen. Det skriver Sunnmørsposten.

    Til sammen søkes det etter 28 nye ansatte, og annonsene kommer tre dager før Helseplattformen skal innføres, skriver avisa.

    Onsdag mellom klokken 10 og 12 har også Helse Møre og Romsdal et ekstraordinært styremøte i forbindelse med innføringa av Helseplattformen.

  • Meiner dei har nok bemanning til å innføre Helseplattforma

    Administrerande direktør i Helse Møre og Romsdal, Olav Lødemel, meiner at dei no har fått på plass den bemanninga dei treng for å innføre Helseplattforma. Det går fram av ei saksutgreiing til det ekstraordinære styremøtet til helseføretaket i morgon.

    – Samla sett vurderer administrerande direktør at Helse Møre og Romsdal vil vere i stand til å handtere den samla risiko og vareta pasientsikkerheita og arbeidsmiljøet ved ei innføring 27. april 2024, står det.

    Førre veke vedtok styret i helseføretaket å innføre Helseplattforma i Helse Møre og Romsdal som planlagt 27. april. Føresetnaden er at ekstra bemanning kom på plass.

    – Det faktiske behovet både umiddelbart etter innføringa, og over tid, vil bli overvaka og nødvendige tiltak vil bli sett i verk, står det vidare i utgreiinga.

  • Krev ny vurdering av Helseplattforma

    Legar i Helse Møre og Romsdal har starta eit opprop der dei krev ei ny vurdering av kor forsvarleg det er å innføre journalsystemet Helseplattforma 27. april.

    Onsdag vedtok styret i Helse Møre og Romsdal å halde fram med innføringa av det omstridde journalsystemet som planlagd, med ein føresetnad at dei får på plass den ekstra bemanninga som dei treng.

    Vedtaket har skapt reaksjonar. No har fleire hundre signert oppropet der dei ber om at forsvarlegheitskravet blir tatt opp på nytt og vurdert i det komande styremøtet 24. april.

  • Innfører Helseplattforma som planlagt

    Styret i Helse Møre og Romsdal vedtar å innføre Helseplattforma som planlagt 27. april, dersom dei får nok bemanning på plass. Dette må dokumenterast på eit ekstraordinært møte i neste veke. Dei tre tilsetterepresentantane foreslo å utsette innføringa, men forslaget fall med tre mot fem stemmer.

  • Anbefaler å utsette vedtaket

    Styret i Helse Møre og Romsdal behandler i dag saken om de skal innføre Helseplattformen fra 27. april, eller ikke.

    Det store spørsmålet er om de vil få tilgang til nok helsepersonell til å gjennomføre innføringen på det tidspunktet.

    Administrerende direktør Olav Lødemel sa i sitt innlegg at han vil anbefale styret å utsette avgjørelsen om tidspunkt for innføringen av journalsystemet til et ekstraordinært møte i neste uke.

  • Ber Helse Møre og Romsdal om å utsette innføring

    Legeforeningen har sendt et brev til styret i Helse Møre og Romsdal. Der uttrykker de bekymringer knyttet til innføringen av Helseplattformen ved sykehusene her i fylket. Også tidligere har de sendt brev til helseforetaket om situasjonen.

    Legeforeningen mener at det vil innebære en for høy risiko å innføre systemet, slik det foreligger i dag.

    I morgen skal styret i Helse Møre og Romsdal ta stilling til den videre innføringen av journalsystemet.

    I brevet peker de på at det i dag pågår en rekke tilsyn med bruken av Helseplattformen ved St. Olavs hospital i Trondheim.

    – Selv etter betydelig nedlagt arbeid og tidsbruk er ingen av tilsynene lukket. Dette er alvorlig. Det er etter Legeforeningens syn lite tillitvekkende om Helse Møre og Romsdal HF velger å gå videre med innføring til tross for åpne tilsyn, står det blant annet i brevet.

    I brevet peker Legeforeningen på flere ting som de mener taler for en utsettelse. På bakgrunn av dette ber de Helse Møre og Romsdal om å utsette innføringen av Helseplattformen på nåværende tidspunkt.

  • Viste motstand mot Helseplattforma

    I dag har det vore ei markering utanfor sjukehuset i Molde. Der møtte mange helsearbeidarar opp for å vise motstand ei vidare innføringa av journalsystemet Helseplattforma.

    I morgon er det styremøte i Helse Møre og Romsdal. Der skal styre ta stilling til om innføringa av Helseplattforma skal halde fram som planlagt.

    – Det er eit stort engasjement rundt saka fordi styret skal ta avgjerda om vidare utrulling i morgon. Vi meiner det er farleg å gå vidare med dette. Alt av tilsyn og analysar seier at dette er farleg. Difor er det komplett uforståeleg at leiinga har innstilt på å gjennomføre innføringa som planlagt, seier lege ved Molde sjukehus, Anne-Mari Holte Flusund.

    Ho får støtte av overlege Lina Rossland.

    – Eg har aldri sett eit så stort engasjement for eit datasystem før, og eg håper dette gir eit tydeleg signal til leiinga om kva vi meiner. Eg håper dei tek ansvar og ikkje legg økonomi og prestisje framfor verdiane om kvalitet og pasientsikkerheit i helsetenestene. Det er noko av det vi er redd vil skje, seier ho.

    Leiinga i helseføretaket har foreslått å seie å seie ja til å innføre det omstridde journalsystemet 27. april. Føresetnaden er at dei får tak i ekstra legar og sjukepleiarar.

    Den endelege avgjerda er det Helse Midt-Norge som skal ta, på eit styremøte den 25. april.

    Markering mot Helseplattforma ved Molde sjukehus.
    Foto: Tore Ellingseter / NRK
  • Stort underskot for Helse Møre og Romsdal

    Etter tre månader i 2024, går Helse Møre og Romsdal med nesten 100 millionar kroner i underskot. Dei reknar no med eit underskot på 300 millionar kroner i 2024.

    Ein viktig årsak til det store underskotet er all kursinga i det nye journalsystemet Helseplattformen. Det skriv Sunnmørsposten.

  • Direktorat svært bekymret for innføringa av Helseplattformen

    Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet er svært bekymret for den planlagte innføringen av Helseplattformen i Helse Møre og Romsdal.

    Det skriver Sunnmørsposten som viser til et brev som direktoratet har sendt Helse Møre og Romsdal.

    Direktoratet er kritisk til at innføringa skal skje før det har skjedd utbedringer og før det er gjort risikovurderinger som viser at pasientsikkerhet og forsvarlig strålebruk er ivaretatt.

    Innføringa av Helseplattformen på St.Olavs Hospital i Trondheim skapte store problemer. St. Olavs hospital har i ettertid laget en plan for hvordan de vil løse problemene.

    Men direktoratet skriver at de skisserte tiltakene er svært overordnede og generelle, og at det ikke kommer frem hvordan, og om, tiltakene har effekt.

    Styret i Helse Møre og Romsdal skal ta avgjørelsen om Helseplattformen i styremøtet 17.april.