– Kjenner oss ikke igjen i korrupsjonsanklagene

Helse Midt-Norge avviser alle påstander om korrupsjon i prosessen med det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal.

Daniel Haga - Helse Midt-Norge

Konstituert direktør i Helse Midt-Norge, Daniel Haga, ble onsdag beskyldt for lovbrudd under styremøtet til Helse Møre og Romsdal onsdag.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Konstituert direktør i Helse Midt-Norge, Daniel Haga, ble onsdag anklaget for korrupsjon og utpressing av styremedlem Harald Topphol i Helse Møre og Romsdal.

De krasse uttalelsene kom under styremøtet til Helse Møre og Romsdal i Ålesund, der lokalisering av sykehuset stod som viktigste punkt.

Tilbakeviser anklager

Topphol mente at Haga var en av dem som presset Astrid Eidsvik til å gå av som direktør i helseforetaket hvis hun ikke gikk med på å anbefale Opdøl i Molde som sykehustomt. Pressmiddelet skal ha vært en sluttpakke hvis hun ventet med å gå av til over nyttår.

Helse Midt-Norge tilbakeviser korrupsjonsbeskyldningene til avisa Adressa, og sier at de ikke kjenner seg igjen.

«Kontakt mellom ledelsen i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge er normalt, og det har vært enighet om det i denne saken», skriver kommunikasjonsdirektør Tor Harald Haukås i Helse Midt-Norge RHF til Adressa.no.

«Spørsmålet om nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal er av stor betydning for region og lokalsamfunn. Det er nå viktig at styret for Helse Møre og Romsdal gjør sin vurdering på selvstendig grunnlag. Vi har hele tiden vært opptatt av å opptre korrekt i forhold til lovverk og spilleregler og mener at vi har gjort det også i denne sammenheng», skriver Haukås til avisa.

Den svært betente kampen om hvor det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal skal ligge har startet mange spekulasjoner rundt Astrid Eidsviks avgang. På dagens møte i Ålesund kom det frem alvorlige påstander om korrupsjon og utpressing i prosessen.

Se anklagene fra Harald Topphol her.