Helland med tidlig avreise

Pål André Helland skrev i juni under en kontrakt som bandt ham til Rosenborg fra og med første januar 2014. I dag ble det klart at han blir Rosenborg-spiller allerede i sommerens overgangsvindu.

Helland

Pål André Helland reiser til Trondheim for å slutte seg til RBK-laget etter de to første Europa League-kampene til Hødd.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Overgangsvinduet for norske spillere åpner 15. juli. I kveld meldte sportssjef i Hødd IL, André Nevstad at Helland går til trondheimsklubben tidligere enn først antatt.

– Etter en god og konstruktiv dialog med Rosenborg BK ble vi i dag enige om en overgangsavtale som vi kan si oss fornøyd med. Det at spillere kommer og går er en del av fotballen, og når vi nå får en akseptabel avtale for å slippe Pål Andrè tidlegare, mener vi dette var en god løsning for alle parter, skrev sportssjefen i en pressemeldig.

Hødd, som skal ut i Europa League fordi de vant fjorårets kongepokal, får likevel dra nytte av Hellands tjenester når de møter kasakhstansk motstand i de to innledende kampene i Europa. Etter kampene mot Aktobe, som er ferdigspilt 25. juli, tar Helland på seg den hvite RBK-trøya og vender snuten nordover.

Kjøpes ut av kontrakten

George White Agwuocha til Hødd?

George White Agwuocha er på prøvespill på Høddvoll denne uka.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Nevestad bekreftet ovenfor NRK at Rosenborg betaler en ukjent sum for å benytte Helland allerede i sommer.

– Han har jo fire måneder igjen av kontrakten. Om Helland hadde gått etter sesongen hadde Rosenborg fått ham kostnadsfritt, men nå når de ønsker ham tidligere er det klart de må ut med en sum.

Ledelsen i de to klubbene hadde samtaler om temaet i slutten av forrige uke.

Odd-spilleren George White Agwuocha er på prøvespill på Høddvoll denne uka. Nevstad bekrefter at de i lengre tid har hatt interesse for 20-åringen, som har notert seg for en scoring i Eliteserien denne sesongen, fordi muligheten for å miste Helland tidligere en antatt var til stede.

Nå viser det seg at ledelsen i Hødd hadde rett. Sportssjefen sier at de ikke har diskutert betingelser for en eventuell overgang, hverken med Odd eller spilleren selv.

– At George er her nå når Pål André forsvinner, det er nok ikke helt uvesentlig, sier Nevstad.

Ledelsen i Hødd ønsker nå å bruke tida framover på å finsikte eventuelle signeringer.

– Ja, vi jobber overtid med å finsikte nye kandidater. Det er mange brikker som skal på plass før en spiller er klar for ny klubb, men jeg kan bekrefte at klubben jobber med forskjellige kandidater.

– Vi ser nå veldig fram til de utfordringene som møter oss i Europa League, og som blir et nytt kapittel i klubbens historie, men også haustsesongen i Adeccoligaen og mulighetene som ligger der, sier Nevestad.