NRK Meny
Normal

Hele bygda ut av skapet

Bruker skap for å gjøre Halsanaustan attraktiv.

På Grendadagen til Halsanaustan åpnet de i dag et Trollskap.

– Nå har vi Naboskapet og Trollskapet. Etter hvert kommer Fergemannskapet, Norgesmesterskapet, Formannskapet, Kjøleskapet. Mulighetene er uendelige, sier en entusiastisk bygda-ildsjel Kristin Kvande Betten

Kristin Kvande Betten

Kristin Kvande Betten i Halsa Utvikling.

Foto: Roar Halten / NRK

Hun står i front for Halsa Utvikling. En frivillig organisasjon som skal øke aktiviteten i bygda. Ideen til skapene kom i fjor da Grendakampen ble arrangert i Halsa.

Temaet var "Uteliv og naboskap", et tema som Halsa Utvikling tok på ordet. Slik ble det første skapet skapt, Naboskapet. En ide som de vant Grendakampen med.

Hans Gujord

Hans Gujord har vært med å laget Trollskapet.

Foto: Roar Halten / NRK

– En av de første dagene da Naboskapet kom opp, så satt det en turist, som hadde slått opp telt utenfor og spiste frokost inne i skapet, forteller nabo Hans Gujord.

Han er i dugnadsgjengen som har vært med å lage det nye Trollskapet.

Trollskapet er inspirert av forfatter Ingeborg Åsen Vatten som skreiv om Trolla i Tussan. Tussan er tre markante fjell i Halsa.

– Når det er noen som er ildsjel som Kristin, som står foran og har ideene, så er det ikke vanskelig å følge opp og være med å delta, sier Gujord.

Naboskapet og Trollskapet

Naboskapet til venstre og det nye Trollskapet til høyre.

Foto: Roar Halten / NRK

Ny Lilleputthammer?

– Vi er en del av en organisasjon som skal skape trivsel og bolyst, og det synes jeg er kjempeviktig, sier Kristin Kvande Betten. Ho legger ikke skjul på at dette også er et frieri til nye innbyggere og at ho ønsker seg nye naboskap.

Er tanken at det skal bli litt Lilleputthammer her ved fergekaia, spør vi?

– Ja, vi ser for oss at dette blir en attraksjon med mange skap. I hvilken form vet vi ikke ennå, men vi har i hvertfall ti ideer som vi må gjennomføre, sier Kvande Betten.