NRK Meny
Normal

Heldig moldeseier

Molde kan takke høyere makter for 2-1-seier og tre
poeng mot Haugesund søndag.

Moldes Baye Djiby Fall jubler etter 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Haugesund.
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Haugesund burde ha tatt med seg poengene hjem fra rosenes by, men maktet ikke å få ballen i mål på de mest opplagte sjansene.

Kampen minutt for minutt

Og dem var det mange av. Hos hjemmelaget sviktet det stygt i markeringene i forsvaret. Raske Haugesund-spillere veltet seg i sjanser, men mye manglet på skuddferdigheter og flaks. Det ble de misbrukte sjansers kveld, men underholdning og nerve manglet ikke.

Molde tok ledelsen allerede etter ti minutter i første omgang da Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen måtte gi retur på et skudd fra Daniel Berg Hestad. Returen tok Baye Djiby Fall seg av. 1-0 sto seg gjennom hele omgangen. Utrolig nok, for Haugesund hadde fire-fem hundreprosentsjanser, men fikk ikke uttelling.

Selvmål

Også i annen omgang kom Haugesund til en rekke gode sjanser mot et Molde-forsvar som var i det gavmilde hjørnet. Likevel var det Molde som økte til 2-0 på selvmål av Haugesund-midtstopper Vegard Skjerve. Skjerve forsøkte å avklare et Molde-angrep, mens skled i stedet ballen inn i eget mål.

Bare minutter etterpå kom Haugesunds redusering. Nikola Djurdjic driblet av Kristoffer Paulsen Vatshaug og scoret sikkert. Dermed ble det ny spenning i en kamp som allerede var full av sjanser og underholdning. Men flere mål ble det ikke, til tross for et stormløp mot Molde-målet i sluttminuttene. (©NTB)