Har funnet spor etter den savnede mannen

Politiet opplyser at de har funnet spor som kan antyde at den savnede mannen har vært utsatt for en fallulykke. Sporene tyder på at et menneske har falt nedover fjellsiden.

Helikopter er satt inn i søket igjen.

– Vi tror mannen har vært utsatt for en ulykke, og tror vi skal finne han i live, sier innsatsleder Olav Ramnefjell torsdag formiddag.

– Vi har startet ytterligere søk. Vi har definert prioritert søksområde på sørsiden av Storhornet. Vi har funn som gir oss ytterligere indikasjon på at vi er på riktig vei, sier innsatsleder Olav Ramnefjell.

Innsatsleder Olav Ramnefjell forteller siste nytt fra leteaksjonen på Godøya.

Setter inn redningshunder hvor de har funnet spor

Innsatslederen sier at de har satt inn tre redningshunder der de har funnet spor.

– Det er fordi hundene vil ha et så rent luktbilde som mulig, sier han.

Simultant gjøres det nå finsøk fra kommandoplassen og vestover hvor det er funnet spor. Hundre meter nedenfor Storhornet fant letemannskaper onsdag kveld skistaver.

– I direktelinje nedenfor Storhornet er det avtrykk i snøen i terrenget som kan gi indikasjoner på at det har vært mennesker der, sier han.

Fått innsnevret søksområdet

Innsatsleder Ramnefjell sier ar de nå har fått snevret inn søksområde men legger til at det ikke betyr at de utelukker resten av fjellet.

– Vi går veldig bredt ut. Vi holder alle muligheter åpne. Vi glemmer ikke resten av Godøyfjellet, sier han.

Hundre personer leter

Store styrker leter fortsatt etter en savnet 68 år gammel mann på Godøy utenfor Ålesund. Heimevernet har i morgentimene torsdag blitt informert av politiet og bistår nå i letingen.

Hele natt til torsdag har politimannskap, 30 personer fra Røde Kors og seks redningshunder, den alpine redningsgruppen, ambulansehelikopter, kystvakt og redningsskøyta Emmy Dyvi har deltatt i søket etter 68-åringen.

– Alle ressurser som er formålstjenlig å bruke i aksjonen er tatt i bruk, sier innsatsleder Olav Ramnefjell som roser lokale kjentfolk som bistår politiet og de profesjonelle letemannskapene.

Torsdag er også Heimevernet satt inn i søket og letemannskapene er nå mer enn 100 personer fra forskjellige grupper. Heimevernet har 70 mann i sving.

– Og vi fyller hele tiden på med mer mannskap, sier Ramnefjell.

Vært savnet siden onsdag

Familien til mannen meldte turgåeren savnet klokken 16:30 onsdag. Politiet begynte da letingen etter bilen til mannen som de fant på parkeringsplassen på Dyb. Derfra går det sti rett inn mot Godøyfjellet. Derfor har politiet iverksatt søk i området rundt fjellet.

Det er uklart når mannen, som hører til i Giske kommune, la ut på fjellturen.

Leiteaksjon Godøyfjellet

Innsatsleder Olav Ramnefjell leder leteaksjonen på Godøyfjellet.

Foto: Sissel Brunstad

– Ingen har sett han gå. Fordi vi ikke vet hvor lenge han har vært i fjellet, bestemte vi oss for å sette i gang søk, opplyste innsatslederen onsdag kveld.

Mannen skal ha vært godt kledd og er vant til å ferdes i fjellet.

Vanskelig søksområde

Det er bratt og vanskelig terreng i deler av fjellet. Dårlig vær med kraftig nedbør og vind, i tillegg til snø, har gjort søket vanskelig. Onsdag kveld måtte politiet avslutte søk med helikopter på grunn av været. Torsdag morgen er helikopter igjen satt inn igjen i søket.

– Været er alltid en faktor i slike leteaksjoner. Det at det er mørkt ute gjør det heller ikke enklere å søke etter den savnede, sa operasjonsleder Tor André Gram Franck til NRK onsdag kveld.

Politiet ønsker ikke at privatpersoner på eget initiativ begir seg ut for å lete uten å snakke med politiet først.

Laster kart, vennligst vent...
Leiteaksjon Godøyfjellet

Røde Kors Hjelpekorps stilte onsdag og natt til torsdag med mannskap fra Ålesund og flere nabokommuner. Bak fra venstre Lene Gjerde, Kjell- Tore Løvold og Aleksander Pettersen. Operativ leder Kine Sørvik fremst.

Foto: Sissel Brunstad