Molderosen til Lionel Batiste

Under åpningen av Moldejazz 2012 ble den avdøde New Orleans-musikeren, og festivalens frontfigur, Lionel Batiste, hedret med Molderosen.

Lionel Batiste var kjent som frontfigur for åpningsparaden under jazzfestivalen.

Batiste sin bortgang ble markert i jazzparaden, ved at et bilde av Uncle Lionel, som Batiste ble kalt, ble båret. Da jazzlogen kom frem til kulturhuset Plassen fortsatte markeringen.

Et opptak fra da Lionel Batiste spilte sammen med Ytre Suløens Jass-ensemble "Someday you`ll be sorry" fra 2002 ble spilt.

Mange minner

Lionel Batiste ble hedret med Molderosen, og det var den amerikanske jazzvokalisten Tricia Boutté-Langlo som tok i mot Molderosen.

Molderosen er en årlig utmerkelse som under Moldejazz tildeles en person som har bidratt til å sette Molde på kartet.

Molderosen

Tricia Boutté-Langlo tar i mot Molderosen på vegne av Lionel Batiste.

Foto: Maria Kristina Vevang/NRK


– Alle hans barn, barnebarn og oldebarn vil motta dette på vegne av alle her i Molde. Dere ga ham alle sammen minner som varer lengre enn en livstid, sier Boutté-Langlo.


– Batiste vil savne dere

Lionel Batiste var vokalist, trommis og assisterende leder for bandet Treme Brass Band. Det var Ytre Suløens Jassensemble som først startet samarbeidet med Lionel Batiste i 1976.

Lionel Batiste

Lionel Batiste under Moldejazz 2010.

Foto: Aina Rødal / NRK

Sammen med Ytre Suløen og vokalisten Tricia Bouttè ga han ut albumet «Way down yonder in New Orleans» i 2001.

Batiste har i mange år vært frontfiguren for Moldejazz, men måtte gi tapt mot kreften og døde søndag 8.juli.2012.

LES OGSÅ: Lionel Batiste er død

– Hans datter ba meg si til dere at Batiste kommer til å savne dere, og han er lei seg for at han ikke fikk danse for dere en gang til, sier Boutté-Langlo.


Ærefullt

Etter markeringen talte festivalsjef Jan Ole Otnæs.

– Vi har nettopp hedret Lionel Batiste som har vært et ikon og et varemerke for festivalen. Plassen som åpnet for to dager siden vil bli et nytt ikon. Åpningen av Plassen er en milepæl, sier festivalsjef Jan Ole Otnæs.

Festivalen er den 52. i rekken, og komponisten og jazzvokalisten Eldbjørg Raknes stod for den offisielle åpningen.

– Det var kjempe spennende og ærefullt å få åpne Moldejazz. Da jeg ble spurt, tenkte jeg at "Dette kan jeg ikke si nei til". Det er et utrolig program i år, så det er veldig kjekt at festivalen nå er i gang, sier Raknes.