Hedret Anja (21) med fakkeltog på Aksla

– Dette er en flott måte å ta fjellet tilbake på, sier Emilie Røren Skarbø, som sammen med hundrevis av andre gikk i tog for å hedre den drepte Anja Weløy Aarseth.

Fleire hundre deltek torsdag i kveld i eit fakkeltog til minne om Anja Weløy Aarseth, som blei drepen på Aksla.
Initiativtakarane meiner det er viktig og samlast på denne måten, etter den tragiske hendinga for to veker sidan.

Svært mange Ålesundere stilte opp på fakkeltoget for Anja, torsdag kveld.

Evelyn Sørnes

Evelyn Sørnes er medarrangør av fakkeltoget.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Etter en mobilisering på Facebook-gruppen «Akslas Venner» kunne en telle hundrevis av mennesker både i byparken og på Aksla stadion rundt kl. 20.00 torsdag kveld.

Alle var samlet med fakler for å hedre Anja Weløy Aarseth (21), som ble drept på byfjellet Aksla for to uker siden.

Kl. 20.30 gikk forsamlingen fra byparken og opp trappene til Fjellstua, der de skulle møte det andre toget som kom fra Aksla stadion. Derfra gikk alle samlet inn til funnstedet, der Aarseth ble funnet lørdag 31. august.

Familien er takknemlig

– Vi gjør dette for å hedre Anja, og fordi vi føler at ålesund sin befolkning har et behov for å få gjort dette, sier medarrangør Evelyn Sørnes.

Hun forteller at mange av de fremmøtte har kjøpt lys og kranser som de vil tenne ved funnstedet, ca. 200 meter fra Fjellstua inn i turløypa.

Sørnes kan også fortelle at familien til Anja har sendt en melding i anledning fakkeltoget, der de ytrer sin takknemlighet for at folket i Ålesund steller i stand en slik markering.

Også politimester Jon Steven Hasseldal var til stede for å delta i fakkeltoget. Han var helt klar på at toget er en fin markering som kan være med på å hedre minnet etter Anja.

– Tar fjellet tilbake

Emilie Røren Skarbø hadde møtt opp sammen med mange av sine venninner for å være med på markeringen.

– Jeg synes det er veldig viktig å støtte familien, samtidig som vi tar fjellet tilbake. Det gjør vi her i dag, sier Skarbø.

Fakkeltog Aksla 2

Emilie Røren Skarbø (midten) deltok i fakkeltoget, sammen med sine venninner.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK