Hopp til innhold

Havila Kystruten utsetter jomfrutur én uke før avreise

Dato for første rundreise må utsettes til 12. desember. Skip nummer to er også forsinket fra verftet, skriver Havila i en pressemelding.

Havila Capella

Havila Kystruten AS er et norsk rederi med hovedkontor i Fosnavåg. Havila Capella er et av fire skip som skal seile langs kysten for rederiet.

Foto: Havila

Forsinket avgang fra verftet i Tyrkia, tøffe værforhold på seilasen hjem og en ekstra bunkring underveis til Norge er grunnen til nok en forsinkelse. Det gjør at det blir for liten tid til å gjøre skip og mannskap klar til 1. desember, opplyser selskapet.

Skipet Havila Capella kommer i dag til Bergen havn som det første av de fire nye kystruteskipene til Havila Kystruten. Den første rundreisen til skipet har vært planlagt til 1. desember.

I slutten av august utsatte Havila oppstartsdatoen til 1. desember. Det var ikke første gang oppstartsdatoen ble justert.

– Tøff tidsplan

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, sier i pressemeldingen fra selskapet at tidsplanen i utgangspunktet var tøff og tett fordi de ønsket å komme i gang så fort som mulig.

Bent Martini

Bent Martini er Administrerende direktør i Havila Kystruten.

– Det er mange som har ventet på oss. Derfor ville vi ikke ha noe unødig tid fram til første avgang. Men med utfordringene som møtte oss fra overlevering til vi kom til Norge, så hadde vi til slutt ikke noe annet valg enn å utsette første avgang til 12. desember.

Han beklager ovenfor de som hadde bestilt tur 1. desember.

Forsinkelser på Havila Castor

Byggeverftet i Tyrkia melder også om forsinkelser på skip nummer to, Havila Castor.

Havila forventer nå overlevering av skipet innen utgangen av februar og første rundreise fra Bergen 7. april. Ifølge Havila, begrunner verftet forsinkelsene med blant annet økte utfordringer knyttet til økt koronasmitte både i Tyrkia og ved verftet.

Havila Kystruten
Illustrasjon: Havila Kystruten