NRK Meny

Havila

 • Havila selger skip

  Havila Shipping ASA har inngått avtaler om salg av fartøyene Havila Faith og Havila Favour. Fartøyene blir trolig overlvert til ny eier innen kort tid. Ifølge administrerende direktør, Njål Sævik, vil salget ha liten resultatmessig og likviditetsmessig effekt. Det er foreløpig ikke klart hvem som er kjøper av de to forsyningsskipene.

 • Resultatnedgang for Havila

  Havila Shipping i Fosnavåg fekk eit resultat før avskrivingar på 7,6 millionar i fjerde kvartal 2017, mot 102,9 millionar i same periode i fjor. Totale inntekter var på 139,0 millionar, mot 245,2 millionar i fjor. Dette kom fram i kvartalsrapporten frå reiarlaget i dag. Konsernet hadde 8 fartøy i opplag ved utgangen av året. Resultatet før skatt i året 2017 vart til slutt 442,6 millionar kroner mot -1 196,1 millionar kroner i 2016.

 • Vil bygge fire hurtigruter

  Skipsreiar Per Sævik frå Herøy ønskjer å ta opp kampen med Hurtigruten om å trafikkere strekninga Kystruta Bergen-Kirkenes. Han planlegg no å bruke tre milliardar kroner på bygging av fire miljøvenlege skip, skriv Nett.no. Det er familieselskapet Havila Kystruten som har lagt inn anbodet og Havila Management skal administrere dei 300 tilsette på skipa om Sævik får anbodet. Investeringane skal vere ein del av Havila Holding si satsing på reiseliv, skriv Nett.no

 • Selger hurtigrute

  Selskapet Hurtigruten kjøper tilbake hurtigruta Richard With som Havila eier. De kjøper også tilbake en hurtigrute som Odfjell i Bergen er inne i. Dette gjør Hurtigruten etter at de har hentet inn 400 million kroner i kapital for å kjøpe disse båtene. Salget gjør at Sævik-familien nå er ute av drifta av hurtigrutene.

  MS Richard With
  Foto: Atle Markeng / NRK
 • Resultatnedgang for Havila

  Havila Shipping hadde et resultat før avskrivninger på 39 millioner kroner i tredje kvartal, mot 112,6 millioner i 2016. Inntektene gikk ned fordi Havila i år har hatt færre fartøy på lange kontrakter, sier finansdirektør Arne Johan Dale. Dale har tro på økende aktivitet framover, men han mener at det er for tidlig å si noe sikkert om hvordan markedet kommer til å utvikle seg på lengre sikt.

  Ankerhåndteringsfartøyene Havila Mars og Havila Mercury i opplag
  Foto: Frode Berg / NRK