NRK Meny
Havila-skip i opplag
Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Havila

 • Havila bygger hotell på Færøyene

  Havila Holding satser på nytt hotell i Tórshavn på Færøyene, skriver avisa nett.no – Vi har ambisjon om å bli en stor aktør innen turisme og reiseliv. Dette vil dere se mer av etter hvert, sier administrerende direktør Per Sævik til avisen.

  Per Sævik
  Foto: Arne Flatin/NRK
 • Milliardoverskudd for Sævik

  Havila Holding i Herøy fikk et overskudd på to milliarder kroner etter skatt i fjor. Driftsresultatet var 675 millioner kroner. Dette er selskapets beste ressultat noen sinne, og kom trass i vanskelige tider i offshorenæringen og i Havyard-gruppen. Kjøp av ferjeselskapet Fjord 1 har skapt den største delen av gevinsten.

  – Totalt sett er jeg fornøyd med det vi fikk til i 2017. Deler av konsernet merker fortsatt etterdønningene av oljekrisen. Vi forventer oppgang, men når det skjer er vi usikre på. Havyard Group har de siste årene gjennomgått en endringsprosess som bør gi bedre resultater fremover, sier administrerende direktør Per Sævik.

  Havila Holdning omsatte for 5,3 milliardar kroner og sævik-familien hadde ved årsskiftet eiendeler for 17, 5 milliarder kroner.

  Per Sævik sitt familieselskap Havila Holding AS fikk i 2017 sitt beste resultat noensinne.
  Foto: Havila Holding AS
 • Toppleiinga på plass i Havila

  Havila Kystruten AS har tilsett Arild Myrvoll som administrerande direktør og Janicke Westlie Driveklepp som økonomidirektør. Myrvoll har fleire års erfaring som finansdirektør og administrerande direktør i Rem. – Den erfaringa dei har frå administrasjon, finans og økonomi i ulike typar selskap, og den breie kompetansen dei sit på, vil vere viktig når ein no skal bygge opp eit nytt selskap og ei ny drift, seier Per Sævik i ei pressemelding.

  Arild Myrvolog Janicke Westlie Driveklepp
  Foto: Havila
 • Droppar norske verft

  Alle dei fire nye skipa til Havila Kystruten skal byggjast i utlandet. Det seier Per Sævik i Havila Kystruten til nett.no. Frå før er det klart at to av dei fire nye skipa skal byggjast ved verftet Hijos de J. Barreras i Vigo i Spania. – Interessa for å byggje desse skipa ved norske verft har ikkje vore særleg stor, seier Sævik til nettstaden.

  Havila Kystruten
  Foto: Havila
 • Forlenget avtale for Havila

  Rederiet Havila Shipping har fått forlenget avtale for et av sine forsyningsfartøy med oljeselskapet Mærsk Olie og Gas. For fire dager siden fikk rederiet kontrakt for to forsyningsskip. Nå er kontrakten forlenget også for et tredje skip. Administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping er fornøyd med de siste dagenes aktivitet. Han er også fornøyd med at ratene for ankerhåndteringsfartøy har bedret seg den siste tiden, melder NTB.

  Njål Sævik, adm.dir. Havila Shipping
  Foto: Frode Berg / NRK
Havila i Herøy får drive fire skip på kystruta mellom Bergen og Kirkenes.