NRK Meny

Havila

 • Vil bygge fire hurtigruter

  Skipsreiar Per Sævik frå Herøy ønskjer å ta opp kampen med Hurtigruten om å trafikkere strekninga Kystruta Bergen-Kirkenes. Han planlegg no å bruke tre milliardar kroner på bygging av fire miljøvenlege skip, skriv Nett.no. Det er familieselskapet Havila Kystruten som har lagt inn anbodet og Havila Management skal administrere dei 300 tilsette på skipa om Sævik får anbodet. Investeringane skal vere ein del av Havila Holding si satsing på reiseliv, skriv Nett.no

 • Selger hurtigrute

  Selskapet Hurtigruten kjøper tilbake hurtigruta Richard With som Havila eier. De kjøper også tilbake en hurtigrute som Odfjell i Bergen er inne i. Dette gjør Hurtigruten etter at de har hentet inn 400 million kroner i kapital for å kjøpe disse båtene. Salget gjør at Sævik-familien nå er ute av drifta av hurtigrutene.

  MS Richard With
  Foto: Atle Markeng / NRK
 • Resultatnedgang for Havila

  Havila Shipping hadde et resultat før avskrivninger på 39 millioner kroner i tredje kvartal, mot 112,6 millioner i 2016. Inntektene gikk ned fordi Havila i år har hatt færre fartøy på lange kontrakter, sier finansdirektør Arne Johan Dale. Dale har tro på økende aktivitet framover, men han mener at det er for tidlig å si noe sikkert om hvordan markedet kommer til å utvikle seg på lengre sikt.

  Ankerhåndteringsfartøyene Havila Mars og Havila Mercury i opplag
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Forlenget for Havila Clipper

  Det danske selskapet Mærsk Olje og Gas har forlenget kontrakten med Havila Clipper i seks måneder. Det betyr at fartøyet foreløpig har oppdrag fram til 1. juni 2018. Havila Clipper har vært i jobb i dansk sektor siden siden 1. juni 2014. Rederiet har også tre andre skip som har kontrakter med Maersk. Det er Havila Herøy, Havila Fanø og Havila Forune. Havila har fremdeles fem skip i opplag.

 • Havila selger fartøy

  Havila Shipping har solgt to fartøy. Det dreier seg om Posh Vibrant og Posh Virtue, og fartøyene overleveres til den nye eieren i begynnelsen av november. Salget vil ha liten resultatmessig effekt, opplyser Havila, som ikke vil oppgi hvem som har kjøpt de to båtene.