NRK Meny
Normal

– Hødd må vise at det ikke holder å kaste ut kun to sunnmøringer

Tidligere landslagssjef Åge Hareide reagerer kraftig på at to sentrale Hødd-spillere ikke får reise til Kasakhstan.

Åge Hareide er overrasket over at Hødd ikke får ta med seg alle spillerne til kazakhstan

Åge Hareide reagerer på at Hødd-spillere har fått visumnekt.

To spillere ble nektet visum og får derfor ikke være med å kjempe om avansement i Europaligaen. I tillegg ble to supportere nektet visum. Hareide håper det er tilfeldig hvilke spillere som er blitt nektet visum.

– Det er alvorlig nok som det er at de nektet spillere å komme inn. UEFA må ha helt klare regler. Skal man delta i Europacupen og Europa League, må alle lag ha et likt utgangspunkt, sier han.

«Knurre» litt ekstra

Hva vil dette gjøre med laget sin sjanse til å vinne kampen?

– Jeg håper de blir mer innbitt, at gutta fra Ulsteinvik knurra litt ekstra og viser folket fra Kasakhstan at hvis du skal ha med sunnmøringer å gjøre, så nytter det ikke å kun stenge ut to, sier han.

Hvorfor reagerer du så sterkt på det som har skjedd?

– Hvis man arrangerer en slik turnering, må UEFA sikre at alle lag slipper inn. Eller så må Kasakhstan søke om å delta i Asia slik at vi i Europa kan få holde på med vårt, sier han.

Saken fortsetter under videoen.

To Hødd-spillere har fått visumnekt for å reise til Kazakstan.

Mange reagerer på at spillere har fått visum-nekt.

Må ta en prat

Det er ikke første gangen det har vært problemer for afrikanske spillere å få visum til Øst-Europeiske land ifølge Hareide.

– Men da har folk fra klubben vært med dem inn og sikret at de har fått visum i tide. Jeg vet at de har jobbet hardt i Ulsteinvik for å få det til, så jeg tror nok UEFA må ta en alvorlig prat med folkene fra Kasakhstan hvis de skal delta videre, sier han.

Fotballforbundet skal ta en prat, og Hareide håper at det kommer noe positivt ut av dette.