NRK Meny
Normal

Har kjørt bil i hele natt for å rekke fly til Nepal

Bjørn Ødegård fra Ålesund skal til Nepal med en turistgruppe på 35 personer. Da flyene i går ble kansellert på grunn av snøværet i Oslo, tok ikke han sjansen på å vente på et nytt fly.

Bjørn Ødegård

Bjørn Ødegård er glad i å reise og ville ikke ta sjansen på å mistet flyet. Derfor kjørte han og tre personer han ikke kjente fra Ålesund til Oslo.

Foto: Privat

Snøkaoset torsdag førte til at alle fly på Gardermoen måtte stå på bakken i rundt to timer. Det førte til en rekke forsinkelser og innstilte fly rundt om i landet.

Bjørn Ødegård fra Ålesund skulle ta fly fra Ålesund lufthavn Vigra i går til Oslo klokka 18.30, men slik ble det ikke.

– Det var flere hundre passasjerer på Vigra. Vi hadde håpet at det skulle bli satt opp en buss, men det ble det ikke, sier Ødegård.

Guide i Nepal

Mens flere ble booket inn på hotell i håp om å rekke morgenflyet til Oslo, valgte Ødegård og heller reise med bil, sammen med tre andre.

– Vi kjente ikke hverandre fra før og det var ingen av mine turister, men ville være sikker på at vi kom frem. Jeg turte ikke å ta sjansen på å vente for det var jo ikke sikkert at det ville gå noe fly i dag, sier han.

Når NRK snakker med Ødegård klokka 05.45 har han nettopp kommet frem til Gardermoen.

Ødegård er på vei til Nepal i påska for å guide 35 turister i 10 dager. Han har arbeidet for HimalPartner og arbeidet i seks år som lærer på United Mission to Nepal (UMN) sin internasjonale skole i Katmandu. Ødegård er lærer ved Spjelkavik ungdomsskole i Ålesund, men er fortsatt guide for HimalPartner i påska.

– Vi skal se både på fjell og utviklingsarbeid, men jeg er spent på hvor mange som faktisk får bli med på turen. Vi skal møtes klokka 10 i dag på Gardermoen, men det er spørs hvor mange som rekker det.

Klokka 08.35 forteller Ødegård til NRK at to personer fra Stavanger ikke får bli med på grunn av fly som er kansellert.

Buss fra Ålesund til Oslo

I dag er det også forsinkelser og innstilte fly. 07.00-flyet til Oslo og 07.25-flyet til Bergen og Stavanger fra Ålesund er innstilt. I Molde er 13.35 til Oslo innstilt.

Kristiansund er 09.20 flyet til Oslo innstilt. Fra Ørsta/Volda er 06.45 flyet til Oslo innstilt.

Klokka 10.15 bekrefter lufthavnsjef ved Ålesund lufthavn Vigra at SAS har satt opp en buss som skal gå fra Ålesund til Oslo.