Har stor tro på hyttesatsing til tross for konkurs

– Det er ingen grunn til å miste motet selv om Trollheimen utbyggingsselskap har gått konkurs, sier reiselivsveteranen Terje Devold

Hytte i Trollheimen

Reiselivet har ikke mistet troen på hyttesatsing selv om Trollheimen utbyggingsselskap har gått konkurs.

Foto: Marianne Leirvik Bragstad / NRK

Trollheimen utbyggingsselskap som satset på hyttebygging i Surnadal, er konkurs etter 12 års virksomhet

Det var Surnadal kommune som begjærte konkursen.

Anders Sæther som har drevet selskapet, tror likevel det er marked for salg av hyttetomter i området, og han får støtte fra Terje Devold.

Naturskapte fortrinn

Terje Devold

Terje Devold mener det fortsatt er et godt marked for salg av hyttetomter i Trollheimen

Foto: Trond Vestre / NRK

– Ja, det er ikke noe tvil om det. Her er det noen naturskapte fortrinn som gjør at vi starter på målstreken på en utrolig god måte. Så gjelder å få kapital, idérikdom og en holdning til det å jobbe sammen slik at man kan levere helt frem, sier Terje Devold.

Terje Devold er en veteran innenfor norsk reiseliv. Han har drevet med markedsføring av reiselivet på hele Vestlandet som direktør i Fjord Norge. Senere ledet han selskapet 62 grader Nord med base i Ålesund. I dag er han sjef for Matfestivalen i Ålesund.

Verdiskaping for regionen

Devold hadde stor tro på Trollheimen utbyggingsselskap da det ble startet for 12 år siden. Selv om selskapet nå har gått konkurs er han overbevist om at satsingen har gitt resultater.

– Det er alltid trist når noe tar slutt, men 12 år for et produktutviklingsselskap er en god alder. Men det som er viktig nå er å evaluere effekten av de 12 årene de har hatt og se på den verdiskapingen de har tilført regionen, sier Devold.