Færre polske supportere til Molde enn antatt

Solskjær håper på publikumstøtte i kveldens tredje kvalifiseringsrunde til Mesterligaen. Supporterne til polske Legia er beryktet, men charterflyet de skulle ha kommet med ble kansellert.

Molde - Sligo Rovers 2-0.

Molde - Sligo Rovers under kvalifiseringskampen 23. juli på Aker Stadion.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Følg Molde- Legia Warszava live her.

Molde spiller i kveld tredje kvalifiseringsrunde til Mesterligaen mot polske Legia Warszava hjemme på Aker Stadion. I forkant av kampen har det vært mye fokus på tilreisende polske supporterne som ved tidligere besøk i Norge har laget bråk.

RBK-Legia Warszawa

Legia-fansen er berykta, på godt og vondt. Her frå ein kamp mot Rosenborg på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ifølge pressesjef i Molde FK var det satt opp charterfly som skulle frakte polske supportere til Molde. Men etter at for få supportere hadde meldt seg på turen, ble dette flyet kansellert.

Politiet i Molde sier at det nå før kampen er 160 polske supportere som har kjøpt billett til kampen. Flesteparten av disse jobber og bor i Norge.

Politiet har satset på sikkerhet

Likevel vil politiet i dag ha flere folk på jobb enn vanlig, og har leid inn hjelp fra andre politidistrikt. Men understreker at de ikke har hatt noen problemer.

– Vi har ikke merket noe til de polske supporterne så langt, og håper det vil holde seg slik, sier operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Tove Anita Asp.

Håper den tolvte mann møter opp

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tar supporter-debatten med knusende ro.

Solskjær

Solskjær håper på publikumstøtte i kveldens kamp.

Foto: Morgan Treacy/INPHO / NTB scanpix

– De lager lyd og støy, og de støtter laget sitt, sier han.

Det håper han at Molde supporterne også vil gjøre i kveld.

– Det er veldig viktig å ha publikum i ryggen. Den støtten vi hadde sist mot Sligo var overraskende. På morgenen den dagen var det kun solgt 1800 billetter, men så kom det over 6000 som laget et godt leven, sier Solskjær.

Supporterne har plikt til å heie

Han sier man bør ha vært på en fotballbane for å vite hvor viktig publikumsstøtten er for en sliten fotballspiller.

– Mange kan si at de har betalt billett for å komme og bli underholdt, men jeg synes det er litt av plikten til supporterne å gjøre en god kamp selv for å heie frem guttene, sier han.

Han mener alle spillere er tjent med en god følelse og god stemning i ryggen.

– Når man har krampe på slutten av en fotballkamp, da får man ut de ekstra to-tre prosentene når publikum heier en frem.

Legia er et bedre lag enn Sligo

Solskjær er klar på at de møter en annen motstand i kveld enn det de møtte i forrige kvalifiseringsrunde da de spilte mot Sligo Rovers.

– Nå er det et bedre lag og en viktigere kamp, så jeg håper at de som var her sist kommer, i tillegg til å ta med seg noen kompiser, sier Ole Gunnar Solskjær.