Håper rederisjefen liker nytt system

Student Hans Olav Romestrand (21) fra Barstadvika i Ørsta håper Rederiforbundet tenner på systemet for mannskapsoversikt på skip.

Hans Olav Romestrand

Hans Olav Romestrand (21) er i dag 'Leder for en dag' i Rederiforbundet

Foto: Privat

Hans Olav Romestrand sjefer over Sturla Henriksen for en dag

Klar til innsats!

Foto: Privat

Romestrand får i dag være «Leder for en dag» i Norges Rederiforbund i Oslo. Hans-Olav er til daglig student ved Høyskolen i Ålesund i og leder studentbedrifta «SeaGuard» som har utviklet et system for å ha oversikt over hvor mannskapene på et skip oppholder seg.

Samarbeider med Ulstein

Studentbedrifta har gått i samarbeid med Ulstein om systemet som går ut på å loggføre mannskapet sine bevegelser på en båt slik at det er mulig å vite hvor mannskapene oppholder seg til enhver tid. Det kan være svært nyttig i en krise- eller nødsituasjon.

–Nå er vi i en utviklingsfase, men om et par uker blir vi et eget aksjeselskap,sier Romestrand.

Drømmer om å bli sjef

Han gleder seg til dagen som sjef sammen med lederen for en av de virkelig innflytelsesrike organisasjonene her i landet.

Drømmer du om å bli sjef? Ja jeg gjør absulutt det, svarer skipsingeniøren.

Sturla Henriksen er leder i Rederiforbundet

Hans Olav Romestrand skal i dag skygge Surla Henriksen i Rederiforbundet

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

I dag følger han tett på lederen i rederifobundet, Stula Henriksen. De skal blant annet møte FN's klimasjef og Høegh Autoliner . Det blir en spennede dag. «Leder for en dag» er er årlig arrangement der 30 unge lovende elever og studenter fra hele landet får være med en nasjonal toppleder gjennom en vanlig arbeidsdag.

Hans Olav Romestrand er ferdig utdannet skipsingeniør og tar nå etterutdanning i økonomi og ledelse.

Nedgangstidene vi går inn i vil snu en dag og jeg er ikke redd for jobbmulighetene. Drømmen er å kunne bygge opp og lede en bedrift.

Dette er «Leder for en dag»

Se også: Skal følge Ragnhild Lid