NRK Meny
Normal

Håper på penger til ferjedrift

I dag legger regjeringa frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett og planene for Kommune-Norge. Oddbjørn Vatne håper på mer penger til ferjedrifta.

Ferja Ullensvang midtfords

I sambandet Hareid-Sulesund skal det etter planen settes inn en tredje ferje. Fylkeskommunen mangler penger for å dekke inn driften.

Foto: Svein Smørdal

Fylkeskommunen er i en presset økonomisk situasjon når det gjelder ferjene og Vatne håper på drahjelp i dag. Blant annet mangler de mellom 130 og 140 millioner kroner i sambandet Hareid-Sulesund. Der er det nye anbudet mye dyrere enn det forrige. Planen er at det også skal settes inn en tredje ferje i sambandet.

Oddbjørn Vatne

Oddbjørn Vatne er leder i samferdselsutvalget. Han håper staten løyver mer penger til ferjedrift.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

– Vi sliter alvorlig. Vi står klare til å ta pengene som skal brukes til fast dekke og vedlikehold neste år for å dekke inn ferjekostnadene, sier Oddbjørn Vatne. Han er leder i samferdselsutvalget.

Vatne håper fylkeskommunen får hjelp gjennom kommuneproposjonen. Han venter også overføringer i revidert nasjonalbudsjett.

I dag legger finansminister Siv Jensen frem revidert nasjonalbudsjett klokken 11. Kommunalminister Jan Tore Sanner legger samtidig frem kommuneproposisjon for 2016.

LES OGSÅ: