NRK Meny
Normal

Vil overgå fjorårssesongen: – Det er drit vanskelig

Hans-Erik Eriksen er klar for å ta fatt på sin første sesong som Hødd-trener. Den første tiden er blitt brukt til å forme laget, nå skal de snart måle krefter med resten av lagene i 1. divisjon.

Hans-Erik Eriksen ble presentert som ny Hødd- trener 11:30

NY TRENER: Tre måneder er gått siden Hans-Erik Eriksen ble presentert som ny Hødd-trener. Nå er han klar for å teste ut laget mot 1. divisjonsmotstand.

Foto: Arne Flatin

Hans-Erik Eriksen har vært Hødd-trener i rundt tre måneder og snart venter den første store testen. En ting er treningskamper, en annen er seriekamper, og 3. april sparkes 1. divisjon i gang på Høddvoll med Bryne som motstander.

Kort tid gjenstår og Eriksen har brukt månedene i forkant til å forme sitt nye lag.

– Vi har jobbet med å få inn en felles forståelse av hvordan man skal angripe og hvordan man skal forsvare seg. Da jobber vi med å bli synkrone i handlingsvalg og utførelse. Det er ingen enkel oppgave, men vi er i gang med det, forteller han.

– Det er drit vanskelig

Hans Erik Eriksen

Hans-Erik Eriksen har tidligere vært trener i Follo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I fjor endte Hødd på fjerde plass, men maktet ikke å vinne play-off-kampen mot Jerv. Hødd-trener Eriksen mener laget bør han et lignende mål for kommende sesong.

– Vi er nysgjerrige på om det går an å bli bedre i år, og det tror vi går an. En ting er å si at vi skal bli nummer et eller annet, en annen ting er hva skal til for å oppnå det man sier.

– Vi jobber for å overgå oss selv hver dag og strekker oss etter et nivå som er høyere enn oss selv. Det er drit vanskelig å være på sitt beste hver eneste dag, og det er ikke så mange som klarer det, men det er intensjonen vår, forteller Eriksen.

– Politisk korrekt å si

1. divisjon er ofte ekstremt jevn, og Hødd-treneren mener det er vanskelig å skille lagene før serien er skikkelig i gang.

– Det er et utslitt uttrykk, men marginer vil være med på å prege divisjonen. Det er vanskelig å peke ut noen krystallklare favoritter og bunnkandidater per nå. Men ofte er det slik at de som kommer opp blir i bunnen og de som kommer ned kjemper i toppen, sier han.

Eriksen har vanskeligheter med å plukke ut enkeltspillere som han forventer skal briljere litt ekstra i år, men har fokus på at laget skal prestere sammen.

– Jeg håper vi får se et lag som evner å angripe og angripe mye. Det er veldig politisk korrekt å si, men enkeltspillere vil selvfølgelig blomstre i et kollektiv. Det er flere offensive typer i laget som er morsomme å se på når de har dagen og får den riktige hjelpen av laget, mener treneren.