Hopp til innhold

Hanekamhaug mottok manifestet

Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug fra Molde er en av mange som mottok manifestet til Anders Behring Breivik før terrorangrepet skjedde.

Mette Hanekamhaug

Mette Hanekamhaug uten for Stortinget.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Behring Breivik sendte ut manifestet på 1500 sider en drøy time før bomben gikk av i regjeringskvartalet.

DORDI SKUGGEVIK TANDE: - AP har sluppet løs islam i Norge

- Føles ubehagelig

I manifestet skriver drapsmannen at han sendte manifestet til "de mest dedikerte nasjonalistene i Vest-Europa, skriver Dagbladet.no

Hanekamhaug er for tiden sykemeldt, og har ikke mulighet til å gi noen kommentar til NRK. Gjennom Fredrik Färber i kommunikasjonsavdelinga til Fremskrittspartiet sier hun følgende til Dagbladet:

- Det føles ubehagelig å ha vært mottaker for denne eposten. Den hadde kommet til en hotmail-adresse jeg ikke bruker til daglig. Jeg hadde slettet mailen fordi jeg trodde det var spam, siden jeg ikke kjente avsender, sier Hanekamhaug.

I dag ble det også kjent at tidligere stortingsrepresentant for FrP, Jan Simonsen også fikk terrormanifestet på e-post.

Ble gjort oppmerksom på

Hanekamhaug trodde e-posten var spam da hun fikk den, og det er i dag avisen som gjør henne oppmerksom på at dette er manifestet til Behring Breivik.

Stortingsrepresentanten fra FrP vet ikke hvorfor akkurat hun fikk denne e-posten.

- Jeg har vanskelig for å se hvorfor han har sendt dette til meg.

En forklaring kan imidlertid være at hun hadde en åpen Facebook-konto tidligere, der e-postadressen som er blitt brukt stod.

- Jeg har aldri møtt eller snakket med den terrorsiktede, og har ingen forklaring på hvorfor han ville sende dette til meg, sier hun gjennom kommunikasjonsavdelinga i Fremskrittspartiet.