NRK Meny
Normal

Håndballspiller falt om med hjertestans

En ung håndballspiller døde under trening i Fagerlihallen i Ålesund mandag kveld. Mannen spilte for Ålesunds andredivisjonslag.

Fagerlihallen

Dødsfallet skjedde i Fagerlihallen i Ålesund mandag kveld.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Det var under treningen i går kveld at mannen i begynnelsen av 20-årene falt om. I følge Sunnmørsposten døde håndballspilleren av hjertesvikt.

En lege befant seg like ved, og ambulanse kom raskt til stedet. Likevel sto ikke livet til å redde, skriver avisen.

Samles i kveld

Trener for Ålesund Håndballklubb, Lars Johansen, var selv til stede i hallen.

– Dette er ekstremt tungt for alle. Nå støtter vi først og fremst hverandre. Alle på laget ønsker også å bidra med støtte til familie og omgangskretsen til spilleren, forteller Johansen.

Spilleren har vært i klubben i mange år, og Johansen beskriver han som en av kontinuitetsbærerne i klubben.

– Han var frisk, rask og godt trent og en viktig brikke i laget vårt. dette var en gutt som du kunne stole på og han stilte alltid opp, sier Johansen.

I kveld skal laget og støtteapparatet samles på klubbhuset til Aksla Idrettslag. Treneren understreker at laget i kveld ønsker ro og være for seg selv uten presse til stede.

Les også: Flatt batteri på hjertestarter kostet nesten 75-åring livet

Les også: Dødsfallene som rystet idretten

Kvalifisering avlyst

Ålesund Håndballklubb skulle i helgen spille kvalifisering til 2.divisjon. Nå har Norges Håndballforbund etterkommet klubbens ønske om å utsette kvalifiseringen.

ÅHK skulle møte Ørsta/Volda, Stjørdals-Blink, Steinkjer. To av lagene spiller i 2.divisjon til høsten.

Kampene skulle vært spilt i Voldahallen 18. og 19. april. De er utsatt til 2. og 3. mai. Kampene skal fremdeles avvikles i Voldahallen.

– Vi ga beskjed om at vi uansett ikke ville spille kamper i helgen. Både Håndballforbundet og alle motstandere skjønner, og har akseptert, at kampene blir utsatt, sier Johansen.

Hallen hadde ikke hjertestarter

– Ålesund kommune kjommer til å vurdere utplassering av hjertestartar på skoler og i alle idrettshaller. Det bekrefter Bjørn Ivar Rødal i Ålesund kommune.

I følge Rødal mangler Fagerlihallen og en annen idrettshall i Ålesund hjertestarter. Men arbeidet med å kartlegge og vurdere behovet for utplassering av flere hjertestartere starter senere.

–Første prioritet for kommunen er å ta vare på ungdommene og de etterlatte. Kommunen sitt kriseteam har vært i arbeid i hele dag. Når dette arbeidet er over, skal vi vurdere kva vi gjør videre, sier Rødal.