NRK Meny
Normal

Hancock til Moldejazz

Herbie Hanckock var en ung 20-åring da Moldejazz så dagens lys. Nå feirer festivalen 50 år og Hancock 70. Sammen er de like unge og vitale.

Video Moldejazz med store stjerner

Store stjerner til årets Moldejazz

Jubilantene står i kø for å feire den 50. jazzfestivalen i Molde. Fra før en det kjent at 80-åringen Sonny Rollins og Nils Petter Molvær i år vil sette sitt preg på festivalen. Nå er det klart at pianisten Herbie Hancock , som snart fyller 70, og Bobby McFerrin som nylig rundet 60 også får sentrale roller på årets festival.

Har med seg sekstett

Herbie Hancock kommer til Moldejazz for å spille på Romsdalsmuseets utescene torsdag 22. Juli. Han har med seg en sekstett med gitarist Lionel Loueke, bassist Tal Wilkenfeld, trommeslager Vinnie Colaiuta og to vokalister. Hancock har vært en av jazzens mest sentrale pianister siden han slo gjennom midt på 60-tallet.

Store navn til Moldejazz

Klart for jubileumsfestival

-Don't worry, be happy

Bobby McFerrin bruker hele kroppen når han synger.

Bobby McFerrin

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Bobby McFerrin vil gjøre to konserter i Molde Domkirke torsdag 22 og fredag 23. Juli. Helt siden han slo gjennom hos et stort publikum med megahiten ”Don’t Worry, Be Happy”, har McFerrin både vært en kritiker-og publikumsfavoritt. McFerrin er en svært allsidig vokalist og musiker og kom nylig med en ny plate ”VOCAbuLarieS”. McFerrin vil invitere en musikalsk gjest på hver av konsertene