Han var en pengegave til Kristiansund BK

Det siste året har banken prøvd ut en ny sponsorordning – Jon Gudmund (28) var næringslivet sitt «sponsormiddel» til fotballklubben.

Jon Gudmund Gunnarson

TRAINEE: Jon Gudmund Gunnarsson har kulturutdanning og fikk lønn fra sponsorer for å hjelpe Kristiansund BK i sin debut i Eliteserien.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

– Vi er en stor sponsor fra før av i fylket og nå tenkte vi at vi kunne sponse kunnskap, forteller Hans Mellemsæther i Sparebank 1 Nordvest.

Banken ble i fjor med i ordningen «Kom Kultur», sammen med flere organisasjoner og næringsliv, der unge voksne med kulturutdanning jobber i bedrifter. Banken hadde selv ikke behov for slik kompetanse, men det hadde Kristiansund BK.

– KBK har fått en trainee i åtte måneder, og han får lønn gjennom sponsorer, sier Mellemsæther.

Et levende sponsormiddel

Jon Gudmund Gunnarsson kom til Nordmøre i fjor høst og har vært med på å utvikle fotballklubben i overgangen til Eliteserien.

– Det er veldig spesielt å få så mye tillit til at man ønsker å sponse en ressurs til en fotballklubb, forteller Gunnarsson.

Overgangen fra 1. divisjon til Eliteserien har vært en tøff periode, men har også gitt Gunnarsson gode erfaringer.

– Jeg har fått lov til å være med på videreutviklingen i en tøff periode med opprykk. Mye som skal ordnes, klargjøres og informeres om. At man da velger å putte en person inn for en kort periode i stedet for å bare kaste penger på problemet er ganske spesielt, sier Gunnarsson.

– Et kjærkomment bidrag

Kjetil Thorsen

Kjetil Thorsen, daglig leder i Kristiansund BK.

Foto: Roar Halten / NRK

– Vi som klubb har fått utrolig stor nytte av det og Gunnarsson kom i god tid, forteller daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen.

Da opprykket ble et faktum for Kristiansund måtte blant annet stadion bygges om og klubben måtte øke inntektene.

– Han har vært med på å lage et rammeverktøy og gjort en administrativ jobb, slik at vi som i hovedsak er selgere i klubben har fått brukt ressursene våre på det. Det har gjort oss mer fremoverlent, sier Thorsen.

– Han har lagt en god struktur, slik at det ikke blir et stort sort hull når han drar. Bidraget har vært kjærkomment for oss.

– Kultur- og idrettsinstitusjoner lever ofte i sin egen verden. Det å da få inn ny kompetanse i en kort periode, som kan utfordre litt synspunkter og komme med andre forslag, er en gøy reise, sier Gunnarson.

Gode muligheter for å fortsette ordningen

Fotballklubben roser arbeidet til Gunnarsson, og nå ser sparebanken på mulighetene til å fortsette sponsorordningen.

– Det kan fort bli en mulighet vi fortsetter med. Det har vært en suksess, så det en godt mulig, sier Mellemsæther.

– Jeg tror han har fått et innblikk i hva det betyr å ha et lag på det nivået vi nå har. Det betyr mye for stolthet og begeistring å se hva vi har å se frem til nå fremover. Høydepunktene står i kø, sier Thorsen.