Han lover deg en lynrask fremtid

Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, lover etter dagens frekvensauksjoner en rask mobilfremtid for Møre og Romsdal.

Bjørn Amundsen

Både dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, (bildet) og Netcoms dekningssjef, lover Møre og Romsdal en hyper-rask mobilfremtid etter dagens frekvensauksjoner.

Foto: Erik Hattrem / NRK

I dag offentliggjorde Post- og teletilsynet resultatene fra den hemmelige frekvensauksjonen de har holdt.

Møre og Romsdal i mobilfremtiden

Det som lå ute på auksjon, var fremtidens mobilfrekvenser, deriblant på 800-båndet, hvor det tidligere ble kringkastet fjernsyn.

Auksjonen la rammene for hva de forskjellige mobiloperatørene her i Norge kan bygge ut av dekning og fart i årene fremover.

Netcom vant den såkalte «dekningsblokka», hvor de er forpliktet til å levere mobilt bredbånd til 98% av befolkningen via 3G eller 4G.

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen fotografert i sin dekningsbil på tur i Trollstigen tidligere i år. Han kjenner fylket svært godt, og lover derfor at 9 av 10 vil få mobilt bredbånd i 2015.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Telenor fikk tilslag på de samme frekvensene og det samme antallet som Netcom, men uten noen dekningsforpliktelser overfor telemyndighetene.

Nå lover dekningsdirektøren i Telenor en hyper-rask mobilhverdag for sine kunder i Møre og Romsdal.

– Telenor er svært fornøyd etter dagens auksjon, og vi lover å levere det vi har sagt vi skal gjøre i Møre og Romsdal, sier han til NRK og legger til:

– I løpet av 2015 eller 2016, skal 9 av 10 ha mobilt bredbånd også i fylket. Det at vi nå har frekvenser også i 800 båndet (samme antall som NetCom) gjør at vi er sikret nødvendig tilgang til både å kunne bygge dekning og kapasitet for våre kunder, sier han.

Base-parken er hypermoderne og vi er klar til å møte fremtidens krav til høyhastighets-trafikk på mobiltelefon

Tommy Johansen, dekningssjef i Netcom

Like stor glede hos Netcom

Konkurrenten Netcom jubler også etter auksjonen. Selskapets dekningssjef, Tommy Johansen, sier til NRK, at 6. desember 2013 går inn i historien som en gledens dag.

– 48 prosent av fylket har allerede 4G dekning, Telenor har ingen så vidt meg bekjent, sier han og legger frem hva som nå skjer på mobilfronten i vårt fylke:

– Vi har nå forpliktet oss til å levere mobilt bredbånd til 98 prosent av kundemassen innen 2018. Vi har også vunnet frekvensene midt på radiobåndet, soe som sikrer bedre støyskjerming, sier Johansen.

Netcom har den siste tiden skiftet ut teknologien i samtlige basestasjoner i Møre og Romsdal.

– Base-parken er hypermoderne og vi er klar til å møte fremtidens krav til høyhastighets-trafikk på mobiltelefon, sier Johansen.

Teknologilenke for den absolutt teleinteresserte