NRK Meny
Normal

Han er nominert til årets ildsjel

Svein Magne Malmedal trodde det var en spøk, da han fikk vite at han er en av de fem nominerte til årets ildsjel. – Dette er vanvittig stort, sier Malmedal.

Svein Magne Malmedal trodde det var en spøk, da han fikk vite at han er en av de fem nominerte til årets ildsjel. – Dette er vanvittig stort, sier Malmedal.

Se hvordan Malmedal reagerte på at han er en av de fem nominerte til årets ildsjel 2015. Utdelingen skjer 10. januar på Idrettsgallaen på Hamar.

Det er kommet inn 500 forslag årets ildsjel 2015 og Malmedal er en av de fem som ble nominert. Han er kandidaten fra region vest, som kan bli en av de heldige folket stemmer frem på Idrettsgallaen.

Svein Magne Malmedal var overhodet ikke forberedt på å bli nominert. Han ble overrasket da han var på vei til butikken i Farstad i Fræna kommune klokka 09.30 torsdag.

– Dette var veldig overraskende. Dette hadde jeg ikke forventa. Er det noen som lurer meg? sa Svein Magne Malmedal, i det han mottok beskjeden.

48-åringen fra Fræna trener for Fræna Atletklubb og møter opp på trening minst tre ganger i uken. Han er nominert fordi han trener på ulike konkurranser landet rundt, utarbeider treningsprogrammer og deltar på kurs, står det i begrunnelsen.

Les også: Han er nominert til «årets ildsjel»
Les også: Her får Heidi (42) sitt livs overraskelse

– Avhengig av slike som deg

Svein Magne Malmedal får vite at han er nominert til årets ildsjel

Svein Magne Malmedal ble overrasket da han var på vei til butikken i Farstad i Fræna torsdag.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Fræna Atletklubb ble stiftet 1997 av Kurt Myren, Trond Fjøren, Eirik Jørgensen og Kjell Furesund.

Kjell Furesund, som har vært verdensmester i vektløfting to ganger, foreslo Malmedal til Årets ildsjel sammen med kona Monica Rosnes Westerberg. Stig Aambø, daglig leder i Møre og Romsdal skikrets, var den som overrakte buketten til ildsjelen i Fræna.

– Det å bli nominert til årets ildsjel henger veldig høyt, så det er en stor anerkjennelse for han og miljøet her ute, sier Stig Aambø.

«Svein Magne er også flink til å legge godt til rette for at også jenter kan trene og konkurrere. Klubben og medlemmene har mottatt flere flotte utmerkelser. Svein Magne skal ha en stor del av æren for disse prestasjonene.» står det i begrunnelsen.

– Jeg har snakket med mange i miljøet og kretsen og dette er fortjent. Du gjør en veldig god jobb og vi er avhengig av slike som deg, sa Bente Widding representant og ansvarlig for Ildsjel i regi av Norges Idrettsforbund, da Malmedal mottok prisen.

– Det gir en inspirasjon til å jobbe videre. Dette er vanvittig stort og har ikke sunket inn, sier Malmedal.

Tålmodig

«Svein Magne har et høyt energinivå, overskudd og entusiasme som faktisk greier å rekke over alt dette i Fræna AK i tillegg til familieliv og sin jobb som politimann i turnusarbeid» står det i begrunnelsen.

– Jeg må si takk til familien som er så tålmodig og lar meg holde på med dette. For det tar mye tid, sier Malmedal.

Bente Widding tror det er flere grunner til at Malmedal har.

– Han er litt annerledes enn de som har vært tidligere. Han gjør en fantastisk jobb og ser de unge. Det er veldig gøy å møte han fordi han er en virkelig ildsjel, sier hun.

Utdelingen skjer 10. januar på Idrettsgallaen på Hamar. Det skal lages portrett av de nominerte, som legges ut på NRK. Vinneren kåres på Idrettsgallaen etter at det norske folk har stemt på de fem.