NRK Meny
Normal

Hamed-Allah slår knockout på FIFA-Norge

Snart blir AaFKs Hamed-Allah å se på coveret til det neste FIFA-spillet, sammen med Lionel Messi. AaFKs nye hær av marokkanske fotballfans tar nemlig klubben til nye høyder på sosiale medier. Sist ut er en real knockout på resten av klubbene i EA sin avstemming.

Fifa-avstemming

Faksimile: Det blir nok vanskelig å ta igjen Hamed-Allah sine 3.437 stemmer. Så langt står midtbanespiller Peter Orry Larsen og Michael Barrantes med henholdsvis 87 og 25 stemmer.

Foto: Faksimile

Hvis du er både spill- og fotballinteressert, er det en god sjans for at du har prøvd fotballspillet FIFA. Dersom du er en av disse, vet du også at spillet hvert år figurerer med to stjernespillere på coveret.

I år er Barcelonas magiker Lionel Messi en av disse, men nå kan han plutselig få selskap av lokale balltrillere. På Facebook foregår det nemlig en avstemming i regi av EA Norge, der fem norske klubber figurerer med tre spillere fra hver klubb som man kan stemme på.

Kjell Slinning

Markedssjef Kjell Slinning i AaFK synes det er helt fantastisk at klubben tiltrekker seg så mye oppmerksomhet fra utlandet – selv om alle hovedsakelig bare er fra ett land, nemlig Marokko.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Disse klubbene er Vålerenga, Viking, Brann, Molde FK og Aalesund Fotballklubb. Så langt har alle de fem lagene samlet mellom 10 og 300 stemmer på hver av sine tre kandidater, som kjemper om å få sole seg i glansen av Messi.

Det er bare ett unntak – AaFKs målfarlige marokkaner Abderazzak Hamed-Allah. Per dags dato tårner han høyt over alle andre med hele 3.437 stemmer. Andreplassen på lista er Vikings Yann-Erik de Lanlay med «skarve» 330 stemmer.

– Aldri opplevd lignende

– Haha, han har gitt uttrykk for at han synes dette er en artig greie, sier AaFKs markedssjef Kjell Slinning, når NRK henvender seg til klubben om konkurransen.

– Vi har jo mange profiler i klubben, men det ser ikke ut til at noen er på Hamed-Allah sitt nivå, flirer Slinning, vel vitende om at majoriteten av stemmene kommer fra spillerens marokkanske venner.

Den siste tiden har nemlig AaFKs Facebook-gruppe fått en solid innsprøytning av nye tilhengere fra Marokko. Faktisk er det så mange som 3.000 fans som har strømmet til, og de nøyer seg ikke med å bare være på sidelinjen. De er høyst aktive med både «likes» og kommentarer.

– Det er jo helt fantastisk. Vi har kjøpt spillere fra utlandet før, men vi har jo aldri opplevd noe i nærheten av den blesten som er rundt Hamed-Allah. Han er ei stor stjerne i eget hjemland, og der er en enorm interesse. Det ser vi både på avstemmingen, samt etterspørselen etter engelske status-oppdateringer på Facebook når noe skjer, sier Slinning.

Video Orry scorer mål

– Hehe, ja det hadde jo vært kjekt å være på coveret med Messi, men jeg skjønner jo at den drømmen er knust når jeg ligger såpass dårlig an. Det går helt fint for meg, humrer Larsen.

Foto: Nyhetsspiller

Slinning tror ingen andre klubber i Norge har opplevd det Aalesund opplever nå, men såpass stort trykk fra et annet land.

– Har det internasjonale draktsalget skutt fart da?

– Hehe, det har jeg ikke oversikt over, men vi selger faktisk drakter verden rundt.

– Skjønner at drømmen er knust

Midtbanespiller Peter Orry Larsen og Michael Barrantes er de to andre AaFK-spillerne som publikum kan stemme på. Torsdag står Costa Ricaneren med 87 stemmer, mens Larsen har sanket 25 stemmer.

– Kunne du tenkt deg å være på FIFA-coveret med Messi?

– Hehe, ja det hadde jo vært kjekt det, men jeg skjønner jo at den drømmen er knust når jeg ligger såpass dårlig an. Det går helt fint for meg, humrer Larsen.

Han synes også det er artig med all blesten rundt lagkompisen, og sier det kanskje er naturlig at en målscorende spiss er det heteste stemmeobjektet.