NRK Meny
Normal

Hamdallah nær overgang

Den tidligere AaFK-spissen Abderrazak Hamdallah skal være på vei bort fra Guangzhou R&F. Det kan bety penger i kassa for sunnmørsklubben.

Hamdallah

ETTERTRAKTET: Abderrazak Hamdallah kan være på vei bort fra Guangzhou R&F. Da vil AaFK ha krav på 25 prosent av overgangssummen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Henrik Hoff

OVERGANG: Klubbdirektør Henrik Hoff vil ikke si mye om den mulige Hamdallah-overgangen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Abderrazak Hamdallah satte fyr på eliteserien da han spilte for AaFK for to år siden. Marokkaneren scoret 15 mål i serien, og interessen fra utlandet meldte seg raskt.

Turen gikk til kinesiske Guangzhou R&F, men nå kan spissen være på flyttefot igjen, melder smp.no.

Spissen har gjort jobben også i Kina, og står med 25 mål og seks målgivende på 32 kamper. Nå kan El Jaish SC i Qatar være neste stoppested for måltyven, ifølge avisen.

Kan snytes for flere millioner

AaFK har krav på 25 prosent av en eventuell overgangssum Guangzhou skulle få, noe som vil bety flere millioner inn i klubbkassa. Nå skal derimot den kinesiske klubben vegre seg for å betale de avtalte prosentene til AaFK.

– Det har vært en dialog rundt akkurat de tingene. Om en slik situasjon skulle oppstå må vi se hvordan vi skal håndtere den, men det får vi ta etter hvert, sier klubbdirektør Henrik Hoff til NRK.

Hvor mye Hamdallah eventuelt kan bli solgt videre for er fortsatt ikke klart.

– Vi har fått noen signaler fra noen agenter, men det er ikke noe vi spekulerer i, sier Hoff.

Forrige gang ble angriperen solgt for rundt 35 millioner kroner, og den gang gikk store deler av summen til investorene som hadde vært med å finansiere overgangen til AaFK. Også denne gangen vil investorene ha krav på sitt.

– Fordelingen vil være den samme som sist, det er ikke noen endringer i forhold til det, forteller klubbdirektøren.