NRK Meny
Normal

Halve Høddvoll utsolgt på tre timer

– Det har vært en jevn kø utenfor billettkontoret siden salget av europaliga-billettene startet kl. 10.00, sier markedskonsulent Lars Petter Rønnestad i Hødd.

Hødd-ledelsen

Det var mye å juble for under cupfeberen i fjor. Kan Hødd-ledelsen juble for europacup-feber i år? F.v. Lars Petter Rønnestad, Sindre Eid, Tom Vågen, Andre Nevstad og Per Arve Moldskred.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Førstkommende torsdag 18. juli spiller cupmesteren Hødd sin første Europaliga-kamp i historien.

Den spilles på hjemmebane mot kasakhstanske FC Aktobe, som avanserte fra 1. kvalifiseringsrunde etter å ha slått ut Armenske Gandzasar Kapan i forrige uke.

Kl. 10.00 åpnet Lars Petter Rønnestad & co billettlukene på Høddvoll, og selv om det er sommer og ferietid, strømmer ulsteinvikerne til stadion for å sikre seg muligheten til å se de blå møte internasjonal motstand til uken.

– Ja, det har vært en jevn kø med folk siden vi åpnet. Vi har solgt ut halvparten av stadion siden kl. 10.00, noe som utgjør ca. 1.300 billetter. Det er mer enn forventet, og vi håper selvsagt på stinn brakke, sier Rønnestad til NRK.

Tro på seier

– Hvor lystne virker folk på Europaliga-spill i Ulsteinvik?

– Folk virker veldig gira. Det er kanskje ikke samme feberen som da vi skulle møte Brann i cup-semien i fjor, men det er vel like god stemning som før Molde-kampen tidligere i år.

– Folk har uansett tro på at vi kan slå FC Aktobe, sier Rønnestad.

Og selv om det fort kan skje, har Hødd-ledelsen respekt for den kasakhstanske motstanderen. Akkurat nå er Aktobe det beste laget i landet, leder ligaen suverent, og har spilt i Champions League, samt Europaligaen hvert år siden 2005.

– De har spilt mot gode motstandere som både AZ Alkmaar og PSV Eindhoven. Jeg tipper Aktobe er like gode som topp-5-lagene i norsk eliteserie.

Saken fortsetter under bildet

Hødd Molde

– Det er vel like god stemning som før Molde-kampen tidligere i år, sier markedskonsulent Lars Petter Rønnestad, som håper på fulle tribuner – slik som nettopp her mot Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Storlag ved avansement?

Hødd-ledelsen melder uansett at både laget og byen er klare til sin første internasjonale kamp på eget gress, og håper flest mulig tar turen og lager en flott ramme rundt kampen.

Dersom Hødd skulle vinne oppgjørene og gå videre til 3. runde i Europaligaen, kan det også ligge økonomisk gevinst i potten, samt muligheten til å møte et virkelig topplag. I 2011 tok til sammenligning Strømsgodset imot det spanske storlaget Atlético Madrid i 3. kvalifiseringsrunde.

– Vi ser nå veldig fram til de utfordringene som møter oss i Europa League. Dette blir et nytt kapittel i klubbens historie, med høstsesongen i 1. divisjon og mulighetene som ligger der, sa Nevstad til NRK tidligere i uken – vel vitende om at Hødd ligger godt til på 6. plass – bare noen få poeng unna kvalifisering til eliteserien.

P.S. 43 Aktobe-supportere har meldt sin ankomst til Ulsteinvik, og Rønnestad sier klubben vil ta godt imot gjestene, og sørge for et lite opplegg for disse.