NRK Meny

– En radiosending å bli skremt av

Nå er vi på full fart inn i årets halloween. Og noen tar det hele mer på alvor enn de fleste andre. Gjør deg klar for en skremmende radiosending på NRK-P1 klokka 14.00.

Halloween - sending

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det er programleder Maria Kristina Vevang og produsent Elisabeth Haddal Røsvik som serverer alt du trenger å vite for å få gjennomført den perfekte halloween-feiringen.

Dette blir dødsbra, sier programleder Maria Kristina Vevang.

I studio ligger det allerede gresskar og forskjellige saker man trenger til forberedelsene. Det kommer folk som kan kalles eksperter på denne typen feiring. Kostymekledde mennesker spøker allerede i gangene. Og du får lære om skrevne og uskrevne regler for halloween.

Sendingen kan du høre på en god gammel FM-radio om du vil. Mange finner NRK Møre og Romsdal på DAB-radioen sin. Og hva med å ha radioen stående på i bakgrunnen mens du jobber på PC-en? Eller let oss opp på mobilen, putt den i baklomma, plugg i øreproppene og ta en joggetur.

Sendingen starter etter nyhetene klokka 14.00.

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.