NRK Meny
Normal

Hadde krisemøte om klassetur til Belgia

27 elever fra Spjelkavik videregående skal etter planen på klassetur til Belgia etter påske. I dag avbrøt rektor og lærere påskeferien for å diskutere hva de skal gjøre.

Rune Heggdal

Rektor Rune Heggdal hadde i dag møte med avdelingslederne på skolen for å diskutere turen til Belgia.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Terrorangrepene i Brussel tirsdag, der minst 31 mennesker ble drept og over 250 ble skadet, har satt en støkk i elever og lærere fra Spjelkavik som skal på tur. Etter planen skal elevene reise om 14 dager og besøke en skole de samarbeider med i byen Iper. Elevene skal bo privat hos belgiske vertsfamilier. I dag hadde rektor og avdelingslederne møte for å diskutere situasjonen.

– Vi har bestemt oss for at vi tar et møte med foreldre og elever etter påske for å bestemme det videre løpet, sier rektor Rune Heggdal.

LES OGSÅ:

Vil ikke avlyse nå

Han tror både lærerne som skal være med, ungdommene selv og foreldrene er bekymret etter terrorangrepene, men vil ikke avlyse turen uten at alle har fått sagt sitt.

De 27 elevene, som går på internasjonal linje, skal være en uke i Belgia. Den opprinnelige planen var at de skulle til Brussel en av dagene. Den planen utgår.

– Vi har vært i kontakt med skolen vi samarbeider med og de tenker foreløpig at uka går som planlagt. Også skoler fra andre land kommer, sier Heggdal.

Har tenkt på terror

– Har terrorangrep vært i tankene deres?

– Litt av utfordringa er jo at det kan skje over alt. Vi har jo snakket om det tidligere at Brussel ikke er et egnet reisemål, sier Heggdal. Gjennom årene har elever fra internasjonal linje i Spjelkavik vært på en lang rekke steder i verden.

– Terror rammer tilfeldig og er totalt umulig å forsikre seg mot, annet enn å holde seg unna de mest aktuelle stedene, sier rektoren.

Belgiske myndigheter har hevet trusselnivået til det høyeste nivået. I sine reiseråd ber Utenriksdepartementet nordmenn i Brussel om å følge lokale myndigheters råd og anvisninger.