NRK Meny
Normal

Gutt ble dynket i urin

Russ i Sunndal kidnappet tidligere i uka en 10.klassing og kjørte han til Viklandet der de urinerte opp i ei bøtte med egg og øl for deretter å helle det over gutten.

Russejenter

Russepresidentene Marte Fagerlie (rødrussen) og Thea Ottem (svartrussen) er skuffet over hendelsen.

Foto: Steinar Hasselø, Driva

Gutten ble tvunget inn i en russebil og kjørt ut til Viklandet. Der samlet flere russ seg, og to av disse pisset opp i en bøtte med egg, hvitløksdressing og øl og tømte deretter innholdet over gutten.

Selv om det var andre russ til stede som ville stoppe dem, klarte de det ikke.

Lensmannen er svært skuffet over oppførselen. De to russene som gjorde det har bedt 10.klassingen om unnskyldning, skriver avisa Driva.

Tar sterk avstand

Russepresidentene Marte Fagerlie (rødrussen) og Thea Ottem (svartrussen) tar sterk avstand fra ugjerningen som skjedde for noen dager siden:

– Nå var det også russ til stede som prøvde å forhindre at 10. klassingen fikk denne behandlinga, og hjalp han i ettertid. Likevel, dette er ikke akseptabel oppførsel, forteller de.

Unnskylte seg

I ettertid har russen som deltok i ugjerningen vært i kontakt med både lensmann og rektor for å fortelle om episoden. Russen har selv pålagt de to som tømte «guggen» over ungdommen om å unnskylde seg overfor vedkommende og erstatte de ødelagte klærne.

– Etter hva vi har forstått, har vedkommende akseptert unnskyldninga. Det har aldri vært meningen at russefeiringa skal utarte slik, sier Fagerlie og Ottem.