NRK Meny
Normal

Gunnar trenger 200 mål eiendom i Afrika

Om få dager drar Gunnar Hamnøy til Kenya. Hans utrettelige arbeid for å hjelpe barn i nød, har ført han på tomtejakt.

Gunnar Hamnøy

Gunnar Hamnøy er evangelist i misjonssambandet. Til helga drar han til Kenya.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Evangelist Gunnar Hamnøy fra Sunnmøre har i en årrekke reist til Afrika for å hjelpe barn og ungdom som har det vanskelig. Boligbygging, skoler og barnehjem er noen av prosjektene Hamnøy er involvert i.

Gunnar Hamnøy bygger hus i Kenya

På skolen får barna to daglige måltider.

Foto: Gunnar Hamnøy

Han er daglig leder i organisasjonen North-South Partnership AID, som har flere bistandsprosjekter i Etiopia og Kenya. Til helgen drar Hamnøy til Kenya for å åpne en barneskole.

– Folk bor i bølgeblikkskur i slummen og infrastrukturen er elendig. Vi prøver å hjelpe en liten organisasjon som er en del av den lutherske kirka. De gir foreldreløse barn mulighet til å gå på skole og barnehage, sier Hamnøy.

Han tror at så mange som to millioner barn i Kenya er uten foreldre.

På jakt etter tomt

Det er derfor sunnmøringen også skal på tomtejakt når han er i Kenya. Planen er å kjøpe 200 mål med eiendom for å bygge opp en barnelandsby.

Gunnar Hamnøy bygger hus i Kenya

Så mange som to millioner barn i Kenya kan være foreldreløse.

Foto: Gunnar Hamnøy

– Det er kanskje et sprøtt opplegg å sette i gang med, men vi vet at når barna blir sendt hjem fra skolen, bor de i en rønne. De ligger på jordgulv og forholdene er elendige, sier Hamnøy.

Samler inn penger

North-South Partnership AID vil bygge små hus i klynger, der åtte barn og en mor bor sammen.

– Den moren er gjerne en kvinne som lever et håpløst liv i slummen og har prostitusjon som eneste mulighet til å tjene penger, sier Hamnøy.

Planen er å samle inn nok penger til å bygge ni hus. Deretter utvider de med ni nye. De har allerede fått inn nok penger til å bygge det første huset og skole fra en kvinne på Østlandet.

– Jeg er ikke slik skrudd sammen at jeg kan bare stå og se på at barn lider, sier Hamnøy.