NRK Meny
Normal

Gullrute-pris til «Lysleite»: – Jeg er målløs

I kveld kunne tidligere NRK-fotograf Tor Sivertstøl hanke inn Gullrutens fagpris for «Beste Foto Enkamera» for filmen «Lysleite».

Tor Sivertstøl gullruten

F.v. Hilde Nerland og Tor Sivertstøl i Tindefilm AS. Gry Molvær medvirker i filmen Lysleite.

Foto: Jan Helge Rambjørg

– Dette var virkelig uventet. Det var veldig stas å bli nominert, men jeg hadde aldri ventet å vinne, sier en svært glad Tor Sivertstøl på telefon fra Grieghallen i Bergen.

Gullruten er en årlig prisutdeling og utmerkelse for den norske TV-bransjen.

Hovedprisutdelingen foregår 9. mai, men i kveld – 24. april – ble det delt ut fagpriser i ni forskjellige kategorier som omhandler det tekniske miljøet rundt TV-produksjon.

Der slo Sivertstøl og selskapet Tindefilm til, og fikk prisen for «Beste Foto Enkamera» for filmen «Lysleite».

Den tidligere NRK-fotografen som er fra Larsnes i Sande kommune, var nominert i samme kategori som Christer Fasmer fra Flimmer film (Glemte Helter), og Arne Nevra og Torgeir Beck Lande (Norske Naturperler)

Tatt på sengen

Sivertstøl sier han ble helt målløs da juryen ropte opp navnet hans under prisutdelingen.

– Jeg ble tatt på sengen – særlig fordi de andre nominerte er såpass dyktige som de er.

– Hvordan skal du ferie dette da?

– Hehe, jeg vet nesten ikke. Jeg er ikke så flink til å feste, men litt feiring skal det nok bli, sier han ekstatisk i telefonen.

Forelsket seg i Nord-Norge

Tor Sivertstøl har i mange år jobbet i NRK som fotograf på serien «Der ingen skulle tru at noen kunne bu».

På disse turene sammen med Oddgeir Bruaset har han reist over store deler av landet, og det var på disse reisene at han stadig vekk så lys og stemninger som han gjerne ville feste til filmen.

Sivertstøl har fortalt at han forelsket seg spesielt i Nord-Norge. Dermed ble dette stedet foreviget i dokumentaren som torsdag kveld vant Gullruten.

Sivertstøl reiser i «Lysleite »fra Vestlandet til Vesterålen på jakt etter lyset. På veien møter han maleren Ørnulf Opdahl og flere andre kunstnere som har et spesial godt forhold til mørketiden.

Den prisvinnende dokumentaren kan du se her:

No. dokumentar. Har mørketida eit ufortent dårleg rykte? Det meiner filmfotograf Tor Sivertstøl som reiser frå Vestlandet til Vesterålen på jakt etter lyset. På vegen møter han målaren Ørnulf Opdahl og fleire andre kunstnarar som har eit spesiel godt forhold til mørketida.