NRK Meny
Normal

Gudjohnsen klar for Molde

Molde FK bekrefter at den islandske fotballegenden har signert for klubben.

Eidur Gudjohnsen og Erling Moe

Eidur Gudjohnsen og Erling Moe på Aker stadion fredag.

Foto: Toe Ellingseter / NRK

Eidur Gudjohnsen

VIL TIL EM: Gudjohsen har en rekke landskamper for hjemlandet, Island.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

På toppen av karrieren spilte Eidur Gudjohnsen for Chelsea og Barcelona, og vant ligaen begge steder. Islendingen er et kjent navn i fotballverden, men er nå blitt 37 år gammel.

Fredag melder Molde Fotballklubb at han er klar for spill i Eliteserien kommende sesong. Han blir offisielt presentert Aker Stadion senere i dag, etter at fredagens trening er over.

I Molde får den rutinerte spilleren en gammel kjenning som trener. Gudjohnsen spilte i Chelsea i flere av årene Ole Gunnar Solskjær var Manchester Uniteds superreserve. De to har møttes til dyst ved flere anledninger, men blir nå å finne i samme klubb.

Jakter EM-drømmen

Gudjohnsen er den mest kjente islandske fotballspilleren gjennom tidene, og er på mange måter en nordisk fotballegende.

Etter at Gudjohnsens periode i Barcelona tok slutt har han spilt for ni ulike klubber i en rekke forskjellige land. Sist i Kina for Shijiazhuang Ever Bright, nå i Romsdal for Molde FK.

Til tross for 84 landskamper og 25 mål for Island, har Gudjohsen aldri spilt i et stort internasjonalt mesterskap. I høst klarte hjemlandet på sensasjonelt vis å kvalifisere seg til EM i Frankrike, og dit vil Gudjohnsen med.

Gjennom kvalifiseringen startet han kun én av kampene, og overgangen til Molde kan tolkes som et forsøk fra Gudjohnsens side til å spille seg til en mer sentral rolle i laget. Etter at kontrakten i Kina gikk ut har islendingen stått klubbløs.