Avis: – Byen du aldri har tenkt på å besøke

Ålesund blir trukket frem som en av byene du ikke har tenkt på, men burde besøke av britiske The Guardian. – Dette gir det et utrolig sterkt og troverdig budskap, mener reiselivssjef Geir Steinar Vik.

Ålesund

UTSIKTSPUNKT: Her er utsikten fra Fjellstua i Ålesund. Den anbefaler The Guardian sine lesere å oppleve.

Foto: Alvik, Halvard / NTB scanpix

Ålesund havn

AVIS: The Guardian anbefaler Ålesund et besøk.

Foto: Alvik, Halvard / NTB scanpix

Den anerkjente, britiske avisen The Guardian har satt sammen en liste over mindre byer som de mener er skjulte perler for den gjengse turist.

Blant de ti byene som blir trukket frem som spesielt severdige i artikkelen «Great European city breaks you've probably never thought of», er Ålesund.

The Guardian nevner at Norwegians nye flyruter har gjort det enklere for briter å besøke norske byer og anbefaler da Ålesund en visit.

«Ingen andre byer er mer interessant enn denne byen plassert i prima fjordlandskap omlag 420 kilometer nord for Bergen. Ikke bare en plasseringen på en smal halvøy fantastisk, men etter at byen brente til grunnen i 1904 ble den bygd opp i den anerkjente jugendstilen. Noen vil besøket museumet, andre vil bare vandre i gatene», skriver avisen.

Reiselivssjefen: – Fantastisk

Geir Steinar Vik

REISELIVSSJEF: Geir Steinar Vik ser med glede på at Ålesund blir trukket frem av The Guardian.

Foto: Sissel Brunstad / NRK

– Det er veldig kjekt, fantastisk gøy, sier reiselivssjef i Ålesund, Geir Steinar Vik.

Ifølge han var Ålesund også på fremsiden av The Guardian forrige lørdag og førstkommende lørdag kommer det et nytt oppslag i britiske The Telegraph.

De andre byene på lista til The Guardian er Kotor i Montenegro, Plovdiv i Bulgaria, Pula i Kroatia, Palanga i Lithauen, Ohrid i Makedonia, Chania i Hellas, Pristina i Kosovo, Tirana i Albania og Olbia i Italia.

– Ålesund er en relativt lite kjent by, men når den trekkes frem på denne måten har det en effekt i hele regionen, sier Vik, som mener de ser en tydelig effekt av denne typen publisering i store, internasjonale aviser.

– Vi har besøk av mange journalister og bruker mye penger på de. At vi behandler de godt er utrolig viktig. Når The Guardian skriver dette gir det et utrolig sterkt og troverdig budskap, mener han.