Hopp til innhold

Grytebust: – Vi må få de poengene så fort som mulig

Det er ikke ideelt, men for Trond Fredriksens menn handler innspurten om å karre til seg nok poeng til fornyet eliteseriekontrakt.

Aalesunds keeper Sten Michael Grytebust

BUNNSTRID: Sten Grytebust mener laget må glemme det som skjer oppover på tabellen, og heller konsentrere seg om å sikre de nødvendige poengene.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Trond Fredriksen

TRENEREN: Trond Fredriksen håper på fornyet eliteseriekontrakt.

Foto: Hans Olav Landsverk / NRK

35, 33, 33, 34, 34, 36.

Det er en rekke med mange like tall, men sammen forteller de omtrent hvor mange poeng Aalesunds Fotballklubb må ha for å holde seg på det øverste nivået i norsk fotball.

Siden Eliteserien økte fra 14 til 16 lag er dette antall poeng lagene som har havnet over kvalifiseringsplass har stått igjen med ved sesongslutt.

For øyeblikket, med seks runder igjen, står AaFK med 28 poeng.

– Jeg synes vi skal legge vekk det pratet om at vi skal se oppover på tabellen. Nå må vi få de poengene vi trenger for å holde oss i ligaen, så kan vi heller begynne å tenke på noe annet etterpå. Men vi må få de poengene så fort som mulig, mener Ålesund-målvakt, Sten Grytebust.

– Det holder ikke

Ned til Start, som for øyeblikket ligger på plassen som sikrer eliteseriespill også neste år, er det åtte poeng.

Søndag tapte laget 3–1 mot medaljejagende Odd på Color Line Stadion, og Grytebust får støtte fra trener Trond Fredriksen. Laget har fortsatt en jobb å gjøre.

– Ja, det er det ikke tvil om. 28 poeng holder ikke. Vi har en del kamper som vi akter å vinne, og klarer vi det blir det ny eliteseriekontrakt, det er det ikke tvil om, sier han.

Maner troppene til dyst

Selv om laget fremdeles ligger i en god posisjon med tanke på fornyet kontrakt i eliteserien, er det ikke en dans på roser som venter i de avgjørende siste rundene.

Blant annet kommer europaliga-lagene Molde og Rosenborg på besøk i sesonginnspurten.

– Det blir en spennende høst for oss, men spenning liker vi – det er en del av fotballen. Nå er vi med i en spennende duell i feil ende av tabellen, men det er bare å skyte frem brystkassen og jobbe enda hardere fremover, sier Fredriksen, som maner troppen til dyst.

– Vi skal gjøre det vi har gjort den siste tiden og være lojal til det. Fortsetter vi med det, vil vi lykkes til slutt, responderer Grytebust.

Laster innhold, vennligst vent..