Satser på styrketrening mot rynker i ansiktet

Det startet med styrketrening for ansiktet for å hjelpe blant andre slagpasienter med å snakke og spise. Så åpnet et helt nytt marked seg.

Logoped Bjarte Høydal.

MUSKLER: Sykehuslogoped Bjarte Høydal er gründer i Letsip og satser nå på styrketrening av ansiktet.

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

– Dette handler rett og slett om å trene ansiktet på samme måte som du trener resten av kroppen, sier Bjarte Høydal som er sykehuslogoped og gründer i firmaet Letsip.

De satser nå på hudpleiemarkedet med konseptet «Face Fitness».

Et av instrumenta for styrketrening, Monica Berstad Mæland og Bjarte Høydal.

Bjarte Høydal viser daglig leder i Letsip Monika Berstad Mæland hvordan hun kan trene ansiktet.

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

Gründere

Sunnmøringer er kjent for å kunne tjene penger på det meste, og Høydal, som eier alle aksjene i selskapet, håper nå at dette skal bli nok en suksesshistorie om sunnmørsk gründerånd.

– Jeg jobber som logoped på sykehuset i Ålesund, og jeg har privat praksis i tillegg. Så Letsip er foreløpig ikke noen gullgruve, men håpet er at vi snart kan høste fruktene etter mange år med hardt arbeid og store investeringer.

Bjarte Høydal og Monica Berstad Mæland

Gründer Bjarte Høydal og daglig leder Monica Berstad Mæland.

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

Styrketreningsverktøyene og treningsprogrammene til Letsip er laget med tanke på å hjelpe folk som av ulike årsaker har problemer med å snakke og spise. Siden 2016 har de vært godkjente hjelpemidler hos Nav.

Men nå skal de snart lansere den nye produktpakken som er rettet mot hudpleiemarkedet, og har inngått et samarbeid med Oslo Hudpleieklinikk. Firmaet har også støtte fra Innovasjon Norge, Ålesund Kunnskapspark, Sintef og Norway Helth Tech.

Ingen Botox-krig

Gründerne er støttet av er opptatt av å få fram at styrketreningen og verktøyene ikke er en quick fix om du ønsker raske resultater og glatt hud. Men at dette er hardt arbeid kundene må legge ned selv for å få et ansiktsløft og effekt på hudkvaliteten i ansiktet. De mener viktigheten av disse musklene er underkommunisert.

– Dette er ingen krig mot Botox. Det kan godt hende det kan kombineres for alt vi vet. Men styrketrening for ansiktet med motstand er mer enn et ansiktsløft. Målinger vi har gjort viser at ved trening blir rynkedybden og porene mindre og huden bedre. Det kan også hjelpe oss til å få spist skikkelig og unngå sikling når vi blir eldre, sier daglig leder i firmaet, Monica Berstad Mæland.

Styrketrening for ansiktet, Letsip face fitness

Denne produktpakken håper gründerne skal slå an i hudpleiemarkedet.

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

Mer forskning

Selskapet prøver nå å få i gang et større forskingsprosjekt, for å dokumentere resultater av styrketreningsprogrammet de har utviklet. Sintef Ålesund har alt gjennomført et forprosjekt, men det gikk ut på å finne en metode for å måle resultat.

Forsker i Sintef Ålesund, Severin Sadjina.

Forsker i Sintef Ålesund, Severin Sadjina.

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

– Letsip fortalte om produktet sitt på en gründerlunsj her i Ålesund. Jeg ble faktisk rørt da jeg hørte en slagpasient fortelle hva dette hadde gjort for han. Så vi spurte om vi kunne bidra, forteller Severin Sadjina som er forsker ved Sintef Ålesund.

Han poengterer at forskingen er helt uavhengig, og at pengene kommer fra Regionalt Forskingsfond Midt-Norge. De brukte samme teknologien innen datasyn som ansiktsfiltrene til Snapchat baserer seg på.

– Det viste seg å være ganske enkelt å måle hvordan ansiktsmusklene oppførte seg under treningen bare ved å bruke en vanlig mobiltelefon. Vår forskning gir indikasjoner på at treningsprogrammet gir bedre muskelkontroll, bevegelighet og utholdenhet, og bedre dokumenterte resultater er det mulig å få til ved videre forskning, sier Sadjina.

Laster Giphy-innhold