Grøvdals drømmescenario i OL

Karoline Bjerkeli Grøvdal (26) har hatt sin beste sesong i 2016. Hun er spent på hva som venter på 10.000-meteren i Rio-OL.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal har hatt sin beste sesong i 2016 og er spent på hva som venter på 10000 meteren i OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Karoline Bjerli Grøvdal

Bjerkeli Grøvdal springer 10000 meter førskommende fredag.

Foto: Maja Suslin/TT, Suslin, Maja / NTB scanpix

Grøvdal har vært på plass i OL-byen helt siden 1. august. Det har hun valgt for å stille best mulig forberedt på til fredagens løp.

– Jeg begynner å bli veldig klar for å begynne for disse lekene, smiler Grøvdal i regnfulle Rio de Janeiro onsdag.

Med EM-bronsen tidligere i sommer viste 26-åringen at hun hører hjemme i europatoppen, men i OL venter langt tøffere konkurranse.

– Her er det et helt annet selskap. Det dreier seg om å løpe klokt, sier hun.

Lureløp

I VM i fjor var vinnertiden på 10.000 meter på 31.41. Grøvdal, som løp 5000 meter da, håper på et lignende løp som fjorårets finale.

– Det er nesten 20 sekunder bak persen min. Det hadde vært drømmescenarioet. At det ikke går så fort og at man er med når spurten går på sisterunden. Men det er løpere i det feltet som er kapable til å løpe langt ned på 30-tallet, forteller Grøvdal.

– I et mesterskap kan alt skje. Folk kan være litt avventende og tør kanskje ikke å sette støtet med en gang. Det blir spennende. Det gjelder å være våken og klok.

Hun stiller i sitt andre OL. For fire år siden ble hun nummer 13 på 5000-meteren i London.

I form

EM-bronsen fra Amsterdam tidligere i sommer har vært sesongens høydepunkt. Da løp hun på 31.23,45 og knuste sin personlige rekord med 14,5 sekunder. Hun er svært fornøyd med sesongen sin så langt.

– Planen har vært å konkurrere masse, og det har jeg gjort på litt forskjellige distanser. Det har gitt meg et løft. Jeg har også forberedt meg på mange scenarioer i løp og trent på avslutningsegenskaper, sier Grøvdal.

– Ingen kan ta fra meg at jeg har hatt en god sesong. Jeg vil gjøre mitt beste, men det er aldri en selvfølge at du presterer på topp. Det har jeg erfart, men det er en trygghet å vite at jeg har vært i god form og mest sannsynlig er det fortsatt, sier Grøvdal.