Hopp til innhold

Grøvdal går for EM-medalje på både 5000 og 10.000

Karoline Bjerkeli Grøvdal bestemte seg brått for å satse på begge langdistansene i EM etter fantastiske 14.57,77 på 5000-meteren i Roma.

Karoline Bjerkeli Grøvdal
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det var den tredje beste norske tiden på distansen noensinne. Bare Ingrid Kristiansen og Susanne Wigene har løpt fortere.

Det gjorde at Grøvdal, som opprinnelig vurderte å løpe 1500 meter ved siden av 10.000 meter i EM, brått gjorde om på planene.

– 5000-meteren jeg løp i Roma har nok ikke gjort at jeg har forandret målsettingene mine. De har vært høye i hele år, men det var veldig deilig å ha fått til en 5000 meter, for det er en distanse jeg på en måte har følt jeg ikke har fått vist hva jeg virkelig er god for, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal til NTB.

Hun har i løpet av de siste årene hatt god framgang på både 1500 og 10.000 meter, men 5000-meteren har hengt litt igjen. Nå er det forandret og snudd opp-ned.

Fantastisk

Grøvdal legger ikke skjul på at hun er veldig glad for å ha fått vist at hun takler 5000 meter også, en distanse der løperen må beherske både høy fart og god utholdenhet.

– Det var en fantastisk følelse å kunne løpe under 15 minutter blank og vite at jeg tilhører toppen der, forklarer hun.

Samtidig legger hun til at det ikke blir snakk om annet enn å løpe 10.000 meter i OL. Noen dobling blir absolutt ikke aktuelt.

Hva med EM?

– Etter at jeg fikk til dette kjempeløpet i Roma, kan det absolutt bli mer aktuelt å doble og løpe både 5000 og 10.000 meter i EM. Jeg har jo vært inne på å vurdere å løpe 1500 meter i tillegg til 10.000 meter i Amsterdam. Det ville jeg gjort for å få litt fartstrening, sier hun.

– Etter løpet i Roma tenker jeg at det er mest aktuelt å gå tilbake til å doble med 5000 meter i tillegg til 10.000-meteren, for dette er to løp der jeg har medaljesjanser. Selv om det er et OL-år må jeg gripe de sjansene jeg får. Derfor går det mot at jeg blir påmeldt i begge langdistansene, understreker hun.

Beste norske?

Grøvdal løper en engelsk mil på Bislett, og også der har hun en klar målsetting.

– Det er helt klart et mål å bli beste norske på mila på Bislett torsdag kveld. Jeg har lyst til å slå Ingvill, for det er Ingvills spesialdistanse. Jeg har ikke noe press på meg, og dette er hennes hjemmebane, så jeg har alt å vinne, forteller Grøvdal.

Hun har gjort det som var ventet av henne, og vel så det, på begge langdistansene. Derfor kan hun senke skuldrene før Bislett Games.

– Nå kan jeg senke skuldrene og være med og leke meg litt på denne mila. Jeg har lyst til å løpe fort, selv om jeg vet at dette er en mellomdistanse som jeg har stor respekt for, forklarer hun.

Og hva skjer etter Bislett og fram mot EM?

– Allerede mandag reiser jeg til St. Moritz. Det blir ti dager i høyden der før jeg kommer hjem igjen og tar de siste dagene før EM her i Oslo. Det blir en 800 meter på Bislett i slutten av juni, og deretter bruker jeg de aller første dagene i juli til oppladning og samle det rette EM-overskuddet, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal til NTB.