NRK Meny
Normal

Golmen: – Det er ikke et realistisk alternativ

Aure kommune mener at Fylkesmannen i Sør-Trøndelag ikke kan tvinge de til å slå seg sammen med andre kommuner.

Ingunn Golmen

Ingunn Golmen er ordfører i Aure kommune. Hun mener at Fylkesmannen i Sør-Trøndelag ikke kan tvinge frem en sammenslåing.

Foto: Trond Vestre / NRK

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag vil at Aure kommune skal slå seg sammen med Halsa, Hemne og deler av Snillfjord i Sør-Trøndelag.

Halsa har tidligere sagt ja til å bli en del av slik storkommune, mens Aure vil fortsette som egen kommune og har sagt nei til sammenslåing.

Ordfører i Aure kommune, Ingunn Oldervik Golmen, mener at Fylkesmannen i Sør-Trøndelag ikke kan tvinge Aure til sammenslåing.

– Jeg tenker at fylkesmannen i Sør-Trøndelag må få tenke og foreslå det de ønsker, men det er ikke et reelt grunnlag for å komme med det forslaget. Gjennom folkeavstemming var det et veldig klart flertall som sa nei til det alternativet. Det er ikke et realistisk alternativ, sier Golmen.

En sammenslåing kan bare finne sted om kommunens avgjørelse blir overprøvd, tror ordføreren.

– Da må de inn med et regime der de overprøver det vi som kommune har besluttet. Det var et enstemmig kommunestyret som sa nei til sammenslåing. Dermed må det være snakk om tvangssammenslåing, mener Golmen.