Hopp til innhold

Gode tider for plastselskap

Vartdal Plast i Ørsta som er et av de ledende selskapene i Norge innenfor ferskfiskemballasje, teknisk emballasje og bygningsisolasjon skal bli enda større.

Vartdal Plastindustri AS

Vartdal Plastindustri utvider og tar opp konkurransen med de største på markedet. Det sier salgssjef Håkon Woldsund.

Foto: Vartdal Plastindustri AS

Selskapet har nå etablert seg på Romerike for å komme nærmere kundebasen på Østlandet. Det var Møre-Nytt som først omtalte saken.

Kortere avstander

Vartdal Plastindustri AS har de siste årene hatt en jevn vekst innen byggsegmentet. I 2013 omsatte de for nesten 500 millioner kroner ifølge offentlige registere. Målt etter driftsinntekter var selskapet det største i Norge i sin bransje i 2013.

Selskapet har hatt base på Vartdal i Ørsta kommune og Ualand i Rogaland, men etablerer seg nå midt mellom Oslo og Gardermoen.

– Det er primært et lager vi nå leier. Det er rett og slett for å få en kortere avstand til markedet, forteller salgssjef Håkon Woldsund.

Lageret vil være med å forbedre logistikken til selskapet.

– Her kan kundene hente varer, men det vil også bli sendt leveranser til byggeplass direkte fra lageret. Siden vi importerer store mengder volumprodukter, vil lageret gjøre alt mye lettere, forklarer han.

Hard konkurranse

Woldsund sier at det er mye konkurranse blant de største aktørene på markedet og ved å utvide tar de opp kampen med de andre store aktørene på markedet.

– Det er klart vi blir mer konkurransedyktige, vi har allerede mange kunder langs hele kysten og tror vi vil få enda flere nå, sier han.