Hopp til innhold

Snø og fint skiføre på fjellet

Ålesund-Sunnmøre Turistforening melder om god kapasitet og fine snøforhold ved flere av hyttene sine.

Skitur mot Danskehytta

Turistforeningen har mange åpne hytter i vinterferien. Dette bildet er tatt på veg mot Danskehytta ved Grotli.

Foto: Øyvind Hunnes

Linda Flem

Linda Flem, Daglig leder i Ålesund-Sunnmøre Turistforening

Foto: Ålesund-Sunnmøre Turistforening

Basecamp på Standalhytta

Ålesund-Sunnmøre Turistforening arrangerer Basecamp på Standalhytta i vinterferien.

Foto: Tone Drabløs
–Det er god overnattingskapasitet på hyttene våre, og flere ligger i områder med fine forhold for skigåing, sier Linda Flem. Hun er daglig leder i Ålesund-Sunnmøre Turistforening.

Hun er entusiastisk når hun snakker om de mange mulighetene som fjellet har å by på. De fleste hyttene må man være medlem i Turistforeninga for å benytte, men både Veltdalshytta og Danskehytta er åpen for alle.


– En av gjestene som var på Danskehytta i helgen fortalte om godt med snø og flott skiføre. Danskehytta ligger ved Grotli og det er en hytte som er lett tilgjengelig for alle.

Nå har det også kommet snø ellers i fjella, og i følge Flem ligger alt til rette for fine fjellturer også til de andre hyttene.

LES OGSÅ:

Umerka løyper og proviant

–Vi har ikke merka løypene fysisk enda, sier Flem, men det regner vi med å ha gjort innen midten av mars.

Hun anbefaler derfor at man bruker kart, og finner vinterruta merka der. Været er skiftende, og hun ber om at en kontakter turistforeningen for oppdaterte meldinger før en legger ut på tur. En må også huske på at en selv må ta med mat om en planlegger å overnatte på Velleseter, Fokhaugstova og Standalhytta, fordi disse hyttene ikke har proviant til salgs.

Aktiviteter i vinterferien

I går startet Basecamp på Standalshytta for ungdom mellom 13 og 17 år. Dette er et årlig arrangement som varer i fire dager, der ungdommene får boltre seg med skilek, gå skredkurs og lære seg trygg ferdsel i fjellet. Neste helg arrangeres det kurs i kiting på Ørskogfjellet for litt større barn og voksne.

LES OGSÅ:

Mer enn bare snø og skiturer

–Vi kan også by på mange fine turer uten ski også, sier Flem.

Hun minner om at turistforeninga også har hytte på Runde som er åpen for medlemmer. Flem anbefaler også en tur til Velleseter i Brunstaddalen, og sier at dette er først og fremst en tur uten ski som passer for hele familien.