50 vogntog skapte køkaos

Hovedvegen mellom Møre og Romsdal og Østlandet ble stengt da et vogntog fikk trøbbel i bakkene. Det var bare starten. Etter hvert ble alle vogntog på europavegen stående stille.

Hovedvegen mellom Møre og Romsdal og Østlandet ble stengt da et vogntog fikk trøbbel i bakkene.

KAOS: Det er bare personbiler som blir dirigert manuelt av politiet etter at flere vogntog fikk trøbbel opp bakkene ved Verma i Romsdalen. Foto: Astri Husø/NRK.

Køkaos i Rauma

Kaoset er ved Verma i Rauma kommune. Like på grensa mellom Møre og Romsdal og Oppland.

Foto: Astri Husø / NRK

E136 ble stengt i bakken opp fra Verma i Rauma mot Bjorli fordi et vogntog stod fast torsdag ettermiddag. Vegen er hovedfartsåra mellom Nordvestlandet og Østlandet. Politiet rykka ut til stedet, og bergingsbil ble bestilt.

Like etter det første vogntoget ble flytta ut av vegen, viste det seg at flere hadde problemer etter at de måtte stoppe opp. Først var det bare personbiler som fikk kjøre forbi - og alle vogntog ble stående.

Fire-fem vogntog kjørte seg fast, men alle som kom bak måtte ha på kjetting for å komme seg videre. Det resulterte i en kø på flere kilometer.

Synnøve Verås møtte på køa, og ble stående en halvtimes tid før hun fikk kjøre videre. Hun telte totalt 50 vogntog som stod stille i Romsdalen.

– I første delen av køa stod 23 helt stille og de fleste var ute for å ha på kjetting, forteller hun.

Lenge nede møtte hun på enda flere som stod fast. Det gikk sent nedover dalen på det vanskelige føret.

Timer i kø

Kaos ved Verma i Rauma

Vogntogene står på rekke i Romsdalen.

Foto: Astri Husø / NRK

En halvtime senere melder politiet at det fortsatt er problemer på strekninga. To nye vogntog har kjørt seg fast. Bilberger, brøytemannskap og politi jobber hardt for å få løst opp i køene.

Flere har ventet i kø i minst to timer, opplyser operasjonsleder Frode Gjøsund i politiet. Han forteller at de får ikke åpna vegen igjen før alle vogntoga klarer å komme seg videre.

– Det er ikke vits å prøve å kjøre forbi hverandre, da blir det verre for alle, presiserer Gjøsund.

Han forteller klokka 19.30 at det begynner å løsne i trafikken, og vogntogene kjører i kolonne. Brøytebil, strøbil, politi og vegvesenet har jobba på spreng for å ordne opp i køkaoset.