– Glad for at lederstriden er avgjort

– Jeg er veldig glad for at Ola Borten Moe blir med oss videre, sa Jenny Klinge etter at lederstriden var avgjort i Lillestrøm mandag.

Tvinnereim og Borten Moe etter seieren

Trygve Slagsvold Vedum ble valgt til leder, og med 160 mot 142 stemmer slo sørtrønderen Ola Borten Moe Anne Beathe Tvinnereim fra Akershus i kampvoteringen om vervet som første nestleder.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Geir Inge Lien

Geir Inge Lien, ordfører i Vestnes, hper Senterpartiet nå får ro.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Dette har jeg veldig troen på. Det var spennende. Stemningen var til å ta og føle på, og nå er det endelig avgjort, sier Geir Inge Lien, nestleder i Møre og Romsdal Senterparti.

Han sier at han nå har troen på at ledelsen i partiet vil drive god Senterparti-politikk.

Lederstriden avgjort

Delegasjon Møre og Romsdal Senterparti

Deler av delegasjonen fra Møre og Romsdal.

Foto: Trond Vestre / NRK

Trygve Slagsvold Vedum ble valgt til leder, og med 160 mot 142 stemmer slo sørtrønderen Ola Borten Moe Anne Beathe Tvinnereim fra Akershus i kampvoteringen om vervet som første nestleder.

Lien legger ikke skjul på at han var fornøyd med at lederstriden nå er avgjort.

– Vi får en bred politisk sammensetning og jeg er veldig glad for det vi har fått til nå, sier Lien.

Han håper at partiet nå får ro.

– Nå må vi konsentrere oss om å bygge laget videre, sier han.

Klinge støttet Borten Moe

Jenny Klinge

Jenny Klinge smilte bredt etter at lederstriden ble avgjort.

Foto: Trond Vestre / NRK

Det var ingen hemmelighet før dagens ekstraordinære landsmøte at Jenny Klinge støttet Ola Borten Moe sitt kandidatur som første nestleder.

– For meg så var dette spennende og jeg er helt klar på at det er viktig å ha med Ola Borten Moe videre i ledelsen. Han er et av de største politiske talentene vi har, og valget vi gjorde nå sier noe om fremtiden. Det var egentlig ikke et valg om mellom to ulike personer, det ble et valg for eller imot Ola, og jeg er veldig glad for at resultatet blir at han blir med oss videre, sier Jenny Klinge.

Hun synes det hadde vært ille om Borten Moe ikke hadde blitt valgt.

– Hadde han ikke blitt valgt nå, så hadde han forsvunnet ut, og da vet vi ikke om han hadde kommet tilbake heller. I et Senterparti som har lange tradisjoner for å ha høy takhøyde, og for å kjøre frem dyktige folk, hadde det vært ille om vi hadde kastet en av de dyktigste vi har, sier Klinge.

Ingen smilende Borten Moe

Til tross for valgseieren smilte ikke Borten Moe da han mottok både blomster og jubel fra salen.

– Jeg kommer til å være nestleder for hele partiet. Det kommer jeg til å legge vekt på. Når landsmøtet har fått satt punktum kommer mange til å spørre seg om vi nå har kommet over dette. Det tror ikke jeg, men jeg skal jobbe for at vi skal komme over det og jobbe sammen fremover. Vi skal utfordre den sittende regjeringen og har et lokalvalg å vinne om ett og et halvt år.

En alvorstung nestleder hadde følgende melding til landsmøtet.

– Jeg skal være forsiktig med å se på dette som en stor personlig seier. Dette er produktet av en prosess. Tusen takk for tilliten. Jeg ser frem til å jobbe sammen med dere i tiden som kommer, sa Borten Moe.