NRK Meny
Normal

Gjorde rent bord i junior-NM

Karsten Warholm gjorde rent bord under junior-NM i friidrett og satte nye aldersrekord i lengdehopp. – Jeg fikk til et perfekt hopp. Det var konge, sier 16-åringen.

Karsten Warholm

FEM GULLMEDALJER: – Det er vanskelig å si hvorfor alt klaffet. Jeg har trenet mye i det siste og gjort som jeg har fått beskjed om av treneren. Jeg har hvilt mye og forberedt meg godt til NM, forklarer Karsten Warholm.

Foto: Arve Hatløy

Alt klaffet for Karsten Warholm i Dimna IL under junior-NM i Sigdal i helga. 16-åringen slo til og vant konkurransen for høyde, lengde, tresteg, hekk og stafett.

– Jeg hadde ikke forventet dette. Jeg hadde forhåpninger, men trodde ikke at jeg ville ta fem av fem gull. Jeg er veldig fornøyd, sier Warholm.

Ny lengderekord

I lengdekonkurransen hoppet Warholm 732 centimeter og satte nye aldersrekord i lengde.

–Jeg fikk et perfekt hopp og forbedret den norske rekorden med nesten 20 centimeter. Det var helt konge, det var nesten som å fly. Jeg ble veldig overrasket over at jeg fikk det til, sier en glad Warholm.

Karsten Warholm

Karsten Warholm hoppet 732 centimeter og satte nye aldersrekord i lengde.

Foto: Arve Hatløy

– Et av Norges største talenter

Ifølge Warholms trener er det mange treningstimer og et stort talent som ligger bak de store prestasjonene.

– Han er veldig fokusert og ambisiøs. Det siste året har han vokst både fysisk og psykisk. Han er et av de største talentene i landet innen friidrett og jeg tror han kan nå langt, sier trener Arve Hatløy.

Store ambisjoner

Etter helgas oppturer er 16-åringen fast bestemt på å satse videre på friidretten.

– Dette er veldig stort for meg. Ambisjonen er å fortsette å ta medaljer og gjøre det bra i konkurranser i inn- og utland, sier Warholm.

Karsten Warholm

Karsten Warholm under tilløpet i tresteg.

Foto: Arve Hatløy