Giske havfiske satser for fullt

Mens mange i fiskeribransjen sliter og må selge både båter og kvoter, satser Giske havfiske for fullt.

Atlantic Viking

«Atlantic Viking» er nå sør for Svalbard på sin første tur.

Foto: Giske havfiske

I høst fikk de levert et av verdens mest moderne fiskefartøy. Den nye frysetråleren kostet reder Rolf Giske 235 millioner kroner og er blant de største i Norge

Rolf Giske

Reder Rolf Giske sier at det har vært en spennende reise siden starten i 1993.

Foto: Giske Havfiske

– Man må bare stå på når det er nedgangstider. Rir man av nedgangstidene så kommer man seg alltids ovenpå igjen, sier Rolf Giske.

«Atlantic Viking» ute på sin første tur

De var tre stykker som stiftet Giske havfiske. Siden starten i 1993, har de lagt stein på stein og utviklet bedriften. Den første ferskfisktråleren «Glomfjord» ble kjøpt i Sverige.

Nye båter og større kvoter kom til. Til slutt hadde det familieeide rederlaget fra Giske tjent nok penger til å kunne bygge en av de største og mest moderne frysetrålerne i Norge, «Atlantic Viking», som nå er ute på sin første tur, med førti ansatte om bord som jobber på skift.

Giske sier at det siden starten har vært en spennende reise.

– Det er bedre å eie litt av noe som går godt, enn mye av noe som går dårlig, sier han.

Og selv om det er en tøff bransje er han optimist.

– Nå har fiskeprisene vært nede i en bølgedal, og det ser ut til at det er på vei opp igjen, så jeg tror det skal gå bra, sier Giske.

Håper å konkurrere med offshore

Mange flykter fra fiskerinæringen og over til offshorenæringen, men med en ny og moderne båt, gode fasiliteter, gunstige lønninger og ryddige skiftordninger håper Rolf Giske å kunne ta opp konkurransen.

Målet er å få en omsetning på 110 millioner kroner i 2014.

– Når vel greier å holde samme standard både på båt og fasiliteter, så er det vel kanskje like attraktivt i fiskeriet som i offshore, sier han.